İranlı turistin gözdesi Türkiye

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, geçen yıl 2,5 milyon İranlı turisti ağırlayan Türkiye’nin İran’da bir numaralı turizm pazarı haline geldiğini söyledi.

İranlı turistin gözdesi Türkiye

Dün başlayan Nevruz bayramının İranlı turist trafiğinin en fazla hızlandığı dönem olarak öne çıktığını dile getiren Bayındır, İstanbul ve Van’a yüksek talep olduğuna işaret etti.

Öte yandan, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Etem Hakan Duran, bu yıl Türkiye’nin hedeflenen 38 milyon turist sayısına ulaşabileceğini söyledi. Rusya’dan 5,5 milyon turist beklendiğini aktaran Duran, ”Avrupa pazarında geçen seneye göre yüzde 15-20 civarında artış yaşanır” dedi.

İstanbul’un turizm açısından tekrar yükselişe geçtiğine dikkati çeken Duran, Antalya’da da 13 milyon turist hedeflendiğini vurguladı. Duran, ”Eğer bu hedefi yakalarsak, 2019’da fiyatlarımıza dokunma şansımız olacak gibi görünüyor. Türkiye genelinde 38 milyon turist sayısına ulaşabiliriz” diye konuştu. 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X