İş dünyası kilit rol oynayacak

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye ekonomisinde olumlu yönde gelişmeler olduğunu belirterek, daralmanın hızını kaybettiğini ve ılımlı toparlanmaya ilişkin işaretlerin giderek belirginleştiğini söyledi.

İş dünyası kilit rol oynayacak

Geçtiğimiz hafta 14 aydan beri negatif yönde seyreden verilerin yönünün yukarı doğru çevrilmeye başladığının altını çizen Avdagiç, üretimde çarkların yeniden işlemeye, ertelenen taleplerin de satışa dönüşmeye başladığını kaydetti. Birçok sektörde alınan tedbirlerin ve baz etkisinin olumlu etkilerinin görülmeye devam edeceğini vurgulayan Avdagiç, ‘’Ilımlı toparlanmaya ilişkin işaretler giderek belirginleşiyor. İş dünyamızın önümüzdeki toparlanma sürecine coşkuyla katılımı, Türkiye’nin ileriye doğru yeni hamlesinde çok kritik bir rol oynayacaktır. O kritik rol, aslında ‘başrol’dür. Enflasyondaki ılımlı seyir, faiz indirimi konusunda Merkez Bankasına imkan tanıyor” dedi. Zorlu bir süreçten geçildiğine işaret eden Avdagiç, şöyle devam etti: ‘’Jeopolitik gelişmeler de bizi zorluyor. Ama şunu da biliyoruz yaşanan zor dönemler, iş dünyası için bir sınav gibidir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X