İşi çok zor

Hem parlamentodan hem de ailesinden art arda aldığı darbelerle zor durumda kalan İngiltere Başbakanı Boris Jonson,  sokağa da çıkamaz hale geldi. 

İşi çok zor

Ülkeyi turlamakla meşgul olan Boris’e ‘Burada ne işin var?”diye sözünü kesti, bir başka yurttaş da ‘Lütfen kasabamı terk et’ dedi ve sırtına şaplak indirdi.

İngiltere’nin AB çıkışını (Brexit) 31 Ekim’de anlaşmasız gerçekleştirmeye yönelik siyasi manevraları hezimete uğrayan Başbakan Boris Johnson’a yurttaşlar da tepki gösterdi. 

Johnson, Batı Yorkshire bölgesine ziyaretinde de halktan ‘istenmeyen adam’ muamelesi gördü. Boris Johnson, Morley kasabasında kameraların karşısında konuşurken, çevredeki yurttaşlardan biri sözünü keserek ‘Şimdi Brüksel’de müzakere yürütüyor olmalıydın’ diye bağırdı.

Başbakan ‘Müzakere ediyoruz’ karşılığını verse de kızgın vatandaş ‘Etmiyorsun. Müzakereyi nerede yapıyorsun? Sen buradasın, Leeds şehrinin Morley kasabasındasın’ diye ısrar etti.  

‘KASABAYI TERK ET’

Birkaç dakika vatandaşa laf yetiştirmeye çalışan ama ikna edici olamayan Johnson’a tepki bununla sınırlı kalmadı.
Arkasından gelen yaşlı bir beyefendi, başbakanın elini sıkıp ‘Lütfen kasabamı terk et’ dedi. ‘Çok kısa zamanda gideceğim’ yanıtını veren başbakanın sırtına hafif bir şaplak indirdi. 

Başbakan, Wakefield’de Brexit temalı siyasi konuşma yaparken arkasına öğrenci polis memurlarını dizdirmesi de ‘uygunsuz’ davranış eleştirisi aldı.  Tam 20 dakika ayakta Johnson’ın konuşmasına başlamasını bekleyen 35 polis memuru içinden bir kadın, konuşma bitip soru-cevap kısmına geçildiğinde fenalaştı. 

Başbakanın dönüp iyi olup olmadığını sorduğu kadın polis memuru oturmak durumunda kaldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X