`IŞİD Bağdat kapılarında`

ABD ve Arap müttefikleri Suriye`deki IŞİD hedeflerini bombalarken, terör örgütü Bağdat`a dayandı. IŞİD militanlarının Irak`ın başkentine sadece birkaç kilometre uzaklıkta olduğu öne sürüldü.

`IŞİD Bağdat kapılarında`
ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Suriye’nin Rakka kentindeki karargahlarını bombaladığı bildirilirken, radikal İslamcı militanlarının Bağdat’ı ele geçirmeye çalıştığı iddia edildi.
 
İngiliz basını, terör örgütünün Irak’ın başkentini ele geçirmek için büyük bir saldırı başlattığı ve Bağdat’ın batısına 2 kilometre mesafede çatışan IŞİD’in bölgedeki birçok köyü ele geçirdiği iddia edildi. IŞİD’in önceki günkü saldırılarında bin Irak askeri veya Şii militanın öldürüldüğü de gelen haberler arasında.
 
İngiliz yayın kuruluşu BBC’de yer alan haberde ise, IŞİD militanlarının Bağdat’a 10 kilometre kadar yaklaştığı belirtildi.
 
‘IŞİD’İ HAFİFE ALDIK’
 
Bu arada ABD Başkanı Barack Obama CBS televizyonu ile bir mülakatında, ABD istihbaratının Suriye’deki IŞİD örgütlenmesini hafife aldığını söyledi.
 
Obama aynı zamanda, Irak Ordusu’nun IŞİD’le mücadeledeki gücünün ise büyütüldüğünü söyledi. Esad rejimine karşı çıkarken, bu yönetime cephe alan IŞİD’le savaşmanın yarattığı çelişkinin farkında olduğunu söyleyen Obama, IŞİD’in Beşar Esad’den daha acil bir tehdit olduğunu belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X