‘IŞİD ile mücadele eden Şam yönetimini destekliyoruz’

Rusya’nın, Esad rejimini değil, IŞİD ile mücadele eden Şam yönetimini desteklediği bildirildi.

‘IŞİD ile mücadele eden Şam yönetimini destekliyoruz’

Rusya’yı ziyaret eden Moğolistan Dışişleri Bakanı Lundeg Purevsuren ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, Rusya’nın Beşşar Esad rejimini değil, Şam yönetiminin IŞİD’e karşı mücadelesini desteklediğini belirtti.

Suriye ordusunun IŞİD ile mücadelede en etkin kara gücü olduğunu vurgulayan ve koalisyon güçlerini Suriye ordusu ile işbirliği yapmaya çağıran Lavrov, uluslararası koalisyon ile hareket eden Suriye ordusunun daha etkili sonuçlara ulaşabileceğini dile getirdi.

Rus donanmasının Akdeniz’deki tatbikatına ilişkin ortamın daha fazla gerginleştirilmemesi gerektiğini vurgulayan Lavrov, tatbikatın tarihlerini bilmediğini ancak bölgede uluslararası hukuk normlarına uygun şekilde düzenli olarak tatbikatların yapıldığını söyledi.

Daha önce Batı ülkelerinin basınında, Rusya ordusunun Suriye yönetimi yanında çatışmalara katıldığı bilgisi yer almıştı.

Suriye’de bulunan Rus askeri uzmanların, Suriye ordusuna askeri araç ve gereçlerin kullanılması yönünde eğitim verdiğini belirten Lavrov, Rus askerlerinin çatışmalara katıldığı iddiasını yalanlamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X