IŞİD yine kafa kesti!

Terör örgütü IŞİD’in Irak’ın El Bağdadi kasabasında Sünni “Elbu Ubeydi” aşiretine mensup 150 kişiyi başını keserek infaz ettiği iddia edildi.

IŞİD yine kafa kesti!

Irak’ın Anbar eyaletinin merkezi Ramadi’nin 90 kilometre batısındaki El-Bağdadi kasabasında bulunan “Elbu Ubeydi” aşiretine mensup 150 kişinin idam edildiği öne sürüldü.

El Bağdadi kasabası yöneticisi Malullah Barzan el-Ubeydi, “IŞİD, Sünni Elbu Ubeydi aşiretine mensup 150 kişinin başını keserek ve bazılarının cesetlerini yakarak idam etti” dedi.

DEVLET DAİRELERİ ATEŞE VERİLDİ

Ubeydi, kasabaya giren IŞİD militanlarının devlet dairelerini de ateşe verdiğini söyledi. 

Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi ve bazı komutanlar, El-Bağdadi kasabasının IŞİD’den tamamen kurtarılması için, yürütülen operasyonları idare etmek üzere kasaba yakınındaki Ayn el-Esed askeri üssüne gelmişti. 

Anbar eyaleti Meclisi Başkanı Sabah Kerhut ise “Verilen askeri destek halen zayıf durumda” açıklamasını yapmıştı.

ÜSSÜ ABD KULLANIYOR

El-Bağdadi kasabası yakınında yer alan ve Irak’ın en önemli askeri üslerinden biri olan Ayn el-Esed, 2003’ten bu yana ABD güçleri tarafından kullanılıyor. Üste, terör örgütü IŞİD’e karşı savaşan Irak askerleri ve aşiret mensuplarına eğitim veriliyor.

Irak’ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların geçen yıl haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, çeşitli kentlerdeki çatışmalar sürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X