IŞİD’den hücrelere kriptolu mesaj

Terör örgütü IŞİD, sosyal medyada kullandığı kriptolu mesajla Avrupa’daki taraftarlarını uyardı. IŞİD saldırı hazırlığında olan üyelerin ya bir an önce hareke geçmesini ya da örgütle bağlantılı tüm bilgileri imha etmesini istedi.

IŞİD’den hücrelere kriptolu mesaj

Terör örgütü IŞİD kendisine bağlı “Naşir Vakfı” üzerinden Avrupa’da bulunan üye ve destekçilerine İngilizce, Fransızca ve Arapça çağrıda bulundu. 

Kriptolu mesajla üyelerine çağrıda bulunan ve uyaran IŞİD, “Avrupa’da ve özellikle de Fransa’daki kardeşlerimiz, eylemlerinizi gerçekleştirmek için acele edin, ayrıca dikkatli ve temkinli olun” dedi. 

3 Eylül tarihli olduğu iddia edilen mesajda, “Birçok kardeşimizin eylemlerinden önce gözaltına alındığını duyuyoruz. Size tavsiyemiz, cihazlarınızda fotoğraf, video ve uygulamalar dahil İslam Devleti ile bağlantılı tüm bilgi ve iletileri silmeniz. Ayrıca çok geç olmadan eylemlerinizi gerçekleştirmenizi tavsiye ediyoruz” denildi.

IŞİD’in söz konusu uyarıyı Suriye doğumlu üst düzey yöneticisi Ebu Muhammed El Adnani’nin Halep civarında öldürülmesi sonrası yaptığı ileri sürüldü. 

ABD ve Rusya ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda, bölgede IŞİD’in önemli bir ismini imha ettiklerini açıklamışlardı. 

El Adnani’nin öldürülmesi sonrası IŞİD intikam yemini ederek, taraftarlarına “ölmeyi yaşamadan daha çok sevin” çağrısı yapmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X