IŞİD’e 20 bin yabancı savaşçı katıldı

ABD istihbarat yetkilileri, yabancı savaşçıların IŞİD ya da diğer aşırı gruplara katılmak üzere Suriye ve Irak’a gitmeye devam ettiğini, gidenlerin sayısının bugüne kadar 20 bini bulduğunu bildirdi.

IŞİD’e 20 bin yabancı savaşçı katıldı

Associated Press ajansının haberine göre, Ulusal Terörle Mücadele Merkezi Başkanı Nick Rasmussen, bugün konuyla ilgili Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komitesi’nde bir konuşma yapacak. Rasmussen’in konuşmasında 3 bin 400’ü Batılı ülkelerden olmak üzere yaklaşık 20 bin yabancı savaşçının IŞİD ve diğer aşırı gruplara katılmak üzere Suriye ve Irak’a gittiklerini söylemesi bekleniyor.

Yetkililer, 150 kadar ABD vatandaşının Suriye’de savaş bölgesine gittiğini ya da bölgeye girmeye çalıştığını belirtti. Yetkililer, bunlardan bazılarının Suriye’ye girmeye çalışırken tutuklandığını, bazılarının savaş bölgesinde öldüğünü, bazılarının da hala oradaki aşırı gruplar içinde savaştığını kaydetti.

İstihbarat yetkilileri, Suriye’ye giden yabancı savaşçıların sayısının son 20 yılda Afganistan, Pakistan, Irak, Yemen ve Somali’ye giden yabancılardan çok daha fazla olduğunu dile getirdi.

Amerikalı yetkililer, 90 ülkeden Suriye ve Irak’a giden yabancı savaşçılardan bazılarının ülkelerine dönerek terörist saldırı düzenleme girişiminde bulunmalarından endişe edildiğini ifade etti.

Bu arada, ABD Başkanı Barack Obama, orduya IŞİD’e karşı üç yıl boyunca askeri güç kullanma yetkisi verilmesi için hazırladığı taslağı Kongre’ye sunmaya hazırlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X