‘IŞİD’e karşı kalıcı zafer kazanacağız’

ABD Savunma Bakanı Ash Carter, ABD ve koalisyon ortakları tarafından IŞİD’e karşı yürütülen kampanyanın, tüm dünyanın geleceği açısından önemli olduğunu, bunun için koalisyona bir çok ülkenin destek verdiğini söyledi.

‘IŞİD’e karşı kalıcı zafer kazanacağız’

Kuveyt’te konuşlandırılan Amerikan askerlerini ziyareti sırasında Arifjan Kampı’nda bir konuşma yapan Carter, “Bunun anlamı şu ki, rakibimiz hepimize karşı saldırgan. IŞİD yalnızca Irak yada Suriye için değil, bölge için büyük bir tehlike ve ülkeler arası işbirliğini gerektiriyor, değişik araçlarla mücadeleyi gerektiriyor. Askeri yönleri olan bir mücadele ancak askeri olamayan çok önemli yönleri de var. Bunları bir arada örebilmeyi sağlamak önemli” dedi.

IŞİD’e karşı yürütülen mücadelenin sorumluluk, sabır, Irak ve Suriye’de, kendi halk ve ülkeleri için sorumluluğu almak zorunda kalacak yerel güçlerin buna hazırlanması için gerekli süreç gerektirdiğini vurgulayan Charter, “IŞİD’i yeneceksek ki yenmeliyiz ve yeneceğiz, bu kalıcı bir zafer olmalı. Bunun kalıcı olması da, IŞİD’e karşı yürütülen kampanyanın sona gelmesinin ardından, bu yerel güçlerin kendi halk ve topraklarına karşı sorumluluk üstlenmelerinden geçer. Şüpheniz olmasın ki kalıcı zaferi elde edeceğiz” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X