IŞİD’e karşı koalisyon çabası

Mısır’ın, 21 vatandaşının öldürülmesinin ardından Libya’daki IŞİD hedeflerini vurmak için “uluslararası koalisyon oluşturma çabası içinde olduğu” iddia edildi.

IŞİD’e karşı koalisyon çabası

Mısırlı üst düzey bir diplomatik kaynaktan alınan bilgiye göre, Mısır, Libya’daki IŞİD hedeflerine yönelik hava operasyonları düzenlenmesi için Fransa, İtalya, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin yer alacağı bir uluslararası koalisyon oluşturulması yönünde görüşmelerini sürdürüyor. 

Mısır ordusunun Libya’ya düzenlediği operasyonlara Rusya’nın da desteğinin sağlanması için iki ülke arasında görüşmeler olduğunu ileri süren yetkili, Rus tarafının Mısır’ın verdiği “cesur” tepkiyi memnuniyetle karşıladığını savundu.

Öte yandan, Uluslararası Kahire Havalimanı güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Libya’nın Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi’nden Başbakan Yardımcısı Muhammed Ali el-Bedri’nin başkanlık yaptığı ve Savunma Bakanı Yardımcısı ile Ekonomi Bakanı’nın da yer aldığı üst düzey bir heyet, Kahire’ye geldi.

Heyetin temasları hakkında bilgi verilmedi

Libya’da 12 Şubat’ta kaçırıldığı bildirilen 21 Mısırlı Kıpti’nin,  IŞİD militanları tarafından öldürüldüğüne dair görüntüler yayımlanmıştı. 

Bu olayın ardından 7 gün yas ilan eden Mısır, Libya’daki terör örgütüIŞİD hedeflerine hava saldırısı düzenlediğini bildirmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X