‘IŞİD’e karşı Tikrit operasyonu başladı’

Irak devlet televizyonu, Tikrit’te hükümetin desteklediği Şii milislerin ve Sünni savaşçıların hükümet kuvvetleriyle birlikte IŞİD’e karşı geniş çaplı bir operasyon başlattıklarını duyurdu.

‘IŞİD’e karşı Tikrit operasyonu başladı’

El Irakiye TV, Pazartesi günü Tikrit’e operasyonların başladığını duyurdu. Eski Irak lideri Saddam Hüseyin’in doğduğu şehri geri alma operasyonu, ağır top saldırıları ve Irak askeri uçaklarının hava bombardımanları ile destekleniyor.

Irak televizyonu, IŞİD militanlarının şehrin dışındaki bazı yerlerden çıkarıldığını belirtti ancak detay vermedi.

Irak Başbakanı Haydar el Abadi, Selahaddin eyaletinde operasyon öncesi hazırlıklarını tamamlayan asker ve milislerle bir toplantı yaptı.

Daha sonra bir açıklama yapan Irak Başbakanı Abadi, IŞİD’in yanındaki Sünni aşiret savaşçılarına “Örgütten desteklerini çekerlerse affedileceklerini” söyledi.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, geçen Haziran ayında Tikrit’i ele geçirmişti.

Örgüt, geçen hafta Tikrit ve çevresinde 100 aşiret üyesi erkeği esir almış, bu hamle örgütün “Operasyon öncesinde muhalifleri etkisiz hale getirmeyi amaçladığı” şeklinde yorumlanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X