‘IŞİD’le mücadele Esad’sız olmaz’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Duşanbe’de düzenlenen Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) toplantısında Suriye krizi hakkında önemli açıklamalar yaptı ve durumun istikrara kavuşması için kesin teklifler de bulundu.

‘IŞİD’le mücadele Esad’sız olmaz’

Terörle mücadele konusunun görüşüldüğü KGAÖ zirvesinde, Putin açıklamalarında Suriye krizine geniş yer verdi. Putin IŞİD’nin faaliyetlerinin Suriye ve Irak’ın sınırlarının dışına çıkarak Mekke, Medine ve Kudüs’e yayıldığını ve aynı zamanda bu terör örgütünün planları arasında Avrupa, Rusya, Orta ve Güneydoğu Asya’ya yayılma planları olduğunu belirtti. Rus lider bu durumun Moskova’yı endişelendirdiğinin altını çizdi.

Putin açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“IŞİD ile mücadele etmek için jeopolitik emellerin bir tarafa atılması ve çifte standartlardan uzak durulması gerek. Konjonktürel amaçlara ulaşmak için çeşitli terör gruplarını direk veya dolaylı yollardan kullanma politikasından vazgeçilmesi gerekiyor.

Ayrıca, Suriye hükümetinin katılımı olmadan IŞİD teröristlerini bu ülkeden ve tüm bölgeden çıkarmak imkansızdır. Suriye lideri Esad bu sürece ve devlet yönetimine güçlü muhalefeti dahil etmeye hazırdır. Güçlerimizi birleştirmeden hem terörle mücadele hem de diğer büyük sorunları çözmemiz imkansızdır.”

Öte yandan Putin yaptığı açıklamalarda Rusya’nın Suriye’ye desteğine de yer verdi. Putin, “Moskova Suriye’yi desteklemeseydi orada durum Libya’dan daha zor olurdu, ülkeden kaçan mültecilerin sayısı daha fazla olurdu. Mülteci sorununu Rusya’nın üstüne yıkmak istiyorlar fakat bunu başaramayacaklar” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X