IŞİD’le savaşta bin Peşmerge öldü

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, “Terör örgütü IŞİD ile savaşta şu ana kadar bin şehidimiz var” dedi.

IŞİD’le savaşta bin Peşmerge öldü

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Kerkük’ü dün ziyaret ederek kentin siyasi ve askeri yetkilileriyle basına kapalı üç saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada Barzani’nin toplantıdaki konuşmasına yer verildi.

Bağdat-Erbil anlaşması

Barzani, Bağdat ile Erbil arasında yapılan petrol anlaşması kapsamında yüzde 17 bütçe paylarının kasıtlı olarak gönderilmemesi durumunda tavırlarının farklı olacağını belirterek, şöyle devam etti:

“Yok eğer paraları kalmadıysa kendi ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak durumdalarsa ve kasaları boşsa buna bir diyeceğimiz yoktur. Dostlarımız da fiili olarak para kalmadığını söylüyor. Daha önce 18 milyar dolar tedbir için bırakılan bir para varmış. Ancak Nuri el-Maliki gitmeden onun tamamını harcamış. Merkezi hükümetin, Kürdistan bölgesine borcu 16 milyar dolardır. Yani Maliki, ülkeye 34 milyar dolar borç bıraktı. Yeni hükümet, Zaho üzerinden binbir güçlükle ihraç ettiğimiz petrolle durumunu düzeltmeye çalışıyor.”

IŞİD’in elindeki rehine Peşmergeler

Mesut Barzani, IŞİD’in elindeki rehine Peşmergelerin durumuna ilişkin ise şu değerlendirmede bulundu:

“Esir Peşmergelerin kurtarılması için elimizden geleni yapacağımız konusunda ailelere söz veriyorum. Şüphesiz ki bu bir savaştır. Savaşta öldürürsünüz ve öldürülürsünüz. Fakat herhangi bir şekilde esir Peşmergelerin şehit edilmesi teröristlere çok pahalıya mal olacaktır. Hem suç işleyenler hem de alkış tutanlar için bu sürecin bedeli ağır olur. Bu kolayca üzerinden atlayıp geçebileceğimiz bir mesele değildir. Şu ana kadar bin şehidimiz var. Eğer esir Peşmergeler de şehit edilirse kaybımız bin 50 olur. Fakat bunun cezası düşman için çok ağır olacaktır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X