İsmail Gülle TİM Başkanlığına aday

Türkiye İhracatçılar Meclisi 30 Haziran’da yeni başkanını seçecek. Tekstilin deneyimli ismi İsmail Gülle, göreve talip olduğunu açıkladı. Gülle, adaylık önemli isimleri yanına alarak yaptı.

İsmail Gülle TİM Başkanlığına aday

Tekstil Sektör Kurulu Başkanı ve İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı İsmail Gülle, 30 Haziran’da yapılacak olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanlığı seçimleri için aday olduğunu açıkladı.

Çırağan Sarayı’nda düzenlenen toplantıda, Gülle’nin yanında TOBB Tekstil Sanayi Meclisi Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, GATHİB Başkanı Fikret Kileci, Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, ATHİB Başkan Yardımcısı Zeki Kıvanç, İTHİB Başkan Yardımcısı Fatih Bilici ve Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçı Birlikleri Başkan Yardımcısı Başaran Bayrak da yer aldı.

Adaylık kararını tek başına vermediğinin altını çizen Gülle, “Bugün de size delegelerin teveccühü ile TİM’in yönetimine seçilirsek, ülkemiz için çok faydalı ama oldukça zor bir işin peşinde olacağımızı sözünü veriyorum” dedi.

İHRACAT DEĞERİNİ ARTIRMALIYIZ
 
TİM’in, 27 sektörün ve 70 bin ihracatçının takip merkezi olacağını dile getiren Gülle, ”Yerli ve milli sektörlerimizi sadece rakipleri pahalı hale getirerek koruyamayız. Mal ve hizmet üretenin maliyetini düşürmek için her türlü çabayı vermek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Gülle, ihracatçılar olarak mücadele ettikleri yerin küresel piyasalar olduğunu dile getirerek, “Bu sebeple yabancı rakiplerimize karşı içeride güçlü olmamızın yetmeyeceği ortadadır.

Küresel rekabette öne çıkmak için mutlaka ve mutlaka üretim öncesi ve sonrası katma değer yaratacak olan faaliyetleri dikkate almalıyız.

TİM sadece ihracat rakamlarını artırmakla görevli değildir. Aynı zamanda ihracatın değerini ithalatın değeri üzerine çıkarmakla da görevlidir” dedi.

SORUN ÇÖZECEĞİZ, VİZYON OLUŞTURACAĞIZ

-TİM aynı zamanda bir eğitim kurumu gibi çalıştıracağız
-Her yıl en az 10 tane startup proje gerçekleştireceğiz.
-Yazılım ihracatımızı desteklemeye devam edeceğiz.
-Kaynakları doğrudan ihracatçının hizmetine sunacağız.
-Sorun çözen ve vizyon oluşturan insan kaynağı ile yürüyeceğiz.
-Bütün ihracatçılar dış ticaret fazlası yaratır hale gelecek.
-Hedefimiz fabrikalarımızda kullandığımız her şeyin yerli olması.
-İhracatın kilogram değerini 4 dolara çıkaracak adımlar atacağız.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X