İSO Başkanı Bahçıvan: Döviz konusunda pozitif gelişmeler var

İSO Başkanı Bahçıvan, “Dövizin mutlaka dengeye oturması çok önemliydi, şu anda bu konuda pozitif gelişmeler var. Alınan tedbirler piyasalarda canlanma oluşturdu.” dedi.

İSO Başkanı Bahçıvan: Döviz konusunda pozitif gelişmeler var

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Anadolu Ajansı (AA) Finans Masası’nda gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor.

Bahçıvan, ekonomideki gelişmelere ilişkin, “Dövizin mutlaka dengeye oturması çok önemliydi, şu anda bu konuda pozitif gelişmeler var.” değerlendirmesinde bulundu.

“Türkiye cari açık sorununu aşar”

Alınan tedbirler piyasalarda bir canlanma oluşturduğuna dikkati çeken Bahçıvan, şöyle konuştu:

“Doğru yatırımlar, hedefler, finansman politikaları ve yatırımcılar tespit edildikten sonra, teknolojide akılcı yatırımlar yapıldıktan sonra, Türkiye cari açık sorununu aşar.”

Faiz eleştirisi

Faiz oranlarını değerlendiren Bahçıvan, “Bu faiz oranları ile Türkiye’nin bırakın yeni yatırım yapması, mevcudu bile sürdürmesi mümkün değil.” dedi.

“Üretimin üzerindeki finansman yükü kaldırılmalı”

Bahçıvan, “Üretimin üzerindeki finansman yükünün mümkün olduğu kadar azaltılması, makule getirilmesi, hatta kökünden kaldırılması gerek.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X