Isparta’daki uçak kazası davasında karar

Isparta’da 2007’de meydana gelen ve 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili yargılanan sanıklardan 8’sine 11 yıl 8 ay ile 1 yıl 8 ay arasında değişen hapis cezası verildi.

Isparta’daki uçak kazası davasında karar

Isparta’da 2007 yılında meydana gelen uçak kazasıyla ilgili dava sonuçlandı.

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın 29’uncu duruşmasına tutuksuz yargılanan 18 sanıktan Ali Arıduru, Oktay Erdağı, Fikri Zafer Dinçer ile sanık ve müşteki avukatları katıldı.

Duruşmada sanıkların son savunmalarını aldıktan sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme” suçundan Dünyaya Bakış Hava Taşımacılığı AŞ ortağı Yavuz Çizmeci, firmanın genel müdürü Aydın Kızıltan ve firmanın eğitim müdürü İsmail Taşdelen’i 11 yıl 8’er ay; firmanın bakım müdürü Fikri Zafer Dinçer’i de 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, uçağın kaptan pilotları Vedat Örs ve Recep Değirmencioğlu’na “Yalan tanıklık” suçundan 2 yıl 6’şar ay, dönemin Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ile dönemin Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı’na da “Görevi kötüye kullanma” suçundan 1 yıl 8’er ay hapis cezası verdi.

Olayın geçmişi

İstanbul’dan Isparta’ya gelen Atlasjet Havacılık AŞ yolcularını taşıyan Dünyaya Bakış (World Focus) Hava Taşımacılığı AŞ şirketine ait yolcu uçağı 30 Kasım 2007’de Isparta’nın Keçiborlu ilçesi yakınlarındaki Türbetepe mevkisinde düşmüş, kazada 7’si mürettebat 57 kişi ölmüştü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X