İsrail askerleri 5 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail askerlerinin, Batı Şeria’nın çeşitli kentlerinde 5 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail askerleri 5 Filistinliyi gözaltına aldı

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri El-Halil kenti doğusundaki Beni Neim beldesinde bazı evlere baskın düzenledi. Baskınlar sırasında güvenlik güçleri tarafından arandıkları gerekçesiyle 2 Filistinli gözaltına alındı.

Nablus’un güneyindeki Telfit beldesinde de Filistinlilerin evlerine düzenlenen baskınlarda 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Baba gözaltına alındı

Beytüllahim de ise dün akşam “Aracıyla İsrail askerlerini ezmeye çalışmak” iddiasıyla aranan Samih Zuheyr adlı genç yerine babası gözaltına alınınca, bu sabah Zuheyr’in, babasının serbest bırakılması için teslim olduğu ifade edildi. Zuheyr’in teslim olduktan sonra İsrail askerleri tarafından gözaltına alındığı kaydedildi.

İsrail güçleri, Batı Şeria ve Kudüs’te sık sık düzenledikleri baskınlarda, çeşitli suçlamalarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

İsrail, buldozerlerinden sınır ihlali

Öte yandan İsrail ordusuna ait buldozerlerin, Gazze’nin kuzey sınırına girerek tarım arazilerine zarar verdiği bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Hanun kentine giren 4 buldozer, bölgedeki tarım arazilerine zarar verdi.

Sınır ihlaline ilişkin İsrail makamlarından açıklama yapılmadı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X