İsrail de F-35 uçuşlarını durdurdu

ABD’nin tüm F-35 savaş uçaklarının uçuşunu askıya almasının ardından İsrail de elindeki aynı tipteki uçakların uçuşlarını durdurma kararı aldı.

İsrail de F-35 uçuşlarını durdurdu

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, ‘İsrail Hava Kuvvetlerinin tüm testler tamamlanıncaya kadar elindeki F-35I tipi savaş uçaklarının uçuşlarını askıya aldığı’ duyuruldu. ABD’nin Güney Carolina eyaletinde 28 Eylül’de düşen savaş uçağının F-35B tipi olduğuna işaret edilen açıklamada, İsrail’in elindekilerin ise F-35I olduğu hatırlatıldı.

TÜRKİYE’YE TESLİMİ GECİKTİRİLİYOR

Bir süre önce ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’ye F-35 savaş uçakları teslimatını geçici olarak durduran yasa tasarısını imzaladı.Tasarının yasalaşmasından sonraki 90 gün içinde ABD Savunma Bakanlığı’nın Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin durumuna yönelik bir rapor hazırlaması ve bu rapor sunulana kadar da teslimatın durdurulması öngörülüyor.

Türkiye’ye ilk F-35’in getirilmesinin önümüzdeki yıl, faaliyete geçmesinin ise 2020’de olması bekleniyor. Ancak, ABD Kongresi’nin iki kanadı Temsilciler Meclisi ve Senato’nun üzerinde uzlaşmaya vardığı, ABD Başkanı Donald Trump’ın da imzaladığı 2019 yılı savunma harcamaları yasa tasarısında Türkiye’ye F-35 teslimatının durdurulmasını öngören maddeyle, teslimat için Pentagon’un raporu beklenecek.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X