İsrail’de kritik seçim

İsrail’de halk, bugün 120 sandalyeli parlamentonun (Knesset) yeni üyelerini belirlemek üzere erken seçim için bir kez daha sandığa gidiyor.

İsrail’de kritik seçim

Ülkede 9 Nisan’da yapılan ve başa baş sona eren seçimin ardından Başbakan Binyamin Netanyahu, eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman’ın askerlik yasasındaki ısrarı nedeniyle koalisyon hükümeti kurmayı başaramamıştı. Tıkanan koalisyon görüşmeleri neticesinde meclis kendi kendini feshederek, erken seçim kararı almıştı.

İsrail tarihinin en uzun süreli görev yapan başbakanı olarak tarihe geçen, ancak hakkında en az 3 yolsuzluk dosyası bulunan Likud Partisi lideri ‘Bibi’ lakaplı Başbakan Netanyahu, seçimlere favori olarak giriyor.

Bibi’yi eski Genelkurmay Başkanı Benny Gantz liderliğindeki Mavi-Beyaz İttifak takip ediyor. Son yılların en çekişmeli mücadelelerinden biri olacağı tahmin edilen seçimlerde, 32 parti yarışacak. Aralarında Arap azınlığın da bulunduğu 5 milyon 800 bin kayıtlı seçmen, oy kullanacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X