İsrail’den Gazze sınırında Kudüs gösterisine müdahale: 4 ölü

İsrail-Filistin sınırında yine hareketli bir gün yaşanıyor. Sayıları binlere ulaşan Filistinliler sınırda eylem yaptı.

İsrail’den Gazze sınırında Kudüs gösterisine müdahale: 4 ölü

İsrail askerlerinin müdahalesinde 4 Filistinli öldü, 100’den fazla Filistinli de yaralandı. İsrail güçlerinin göstericilere müdahalesi sırasında attığı gaz bombalarından biri de, Heysem Ebu Seble isimli Filistinlinin ağzına girerek yaralanmasına neden oldu.

Filistinliler, İsrail’in 1967’de Batı Şeria, Doğu Kudüs, Gazze Şeridi, Sina Yarımadası ve Golan Tepeleri’ni işgal etmesiyle sonuçlanan 6 Gün Savaşı’nın başladığı “Nekbe”yi anmak ve “Milyonluk Kudüs” gösterisi adı verilen eyleme katılmak için Gazze’nin Han Yunus kenti doğusundaki İsrail sınırına akın etti. Filistinli hastane kaynakları İsrail askerlerinin ateş açması sonucu 4 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

İsrail güçlerinin göstericilere müdahalesi sırasında attığı gaz bombalarından biri, Heysem Ebu Seble isimli Filistinlinin ağzına girerek yaralanmasına neden oldu.

İsrail’in saldırılarında 4 Filistinli ölürken, en az 100 Filistinli de yaralandı.
İsrail askerlerinin Gazze sınırında “Milyonluk Kudüs” gösterisi düzenleyen Filistinlilere müdahalesinde 100’den fazla Filistinli de yaralandı.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada sınırdaki gösterilerde aralarında gazdan etkilenenlerin de olduğu 100 kişinin yaralandığını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X