`İsrail`in girişimi barbarca ve alçakça`

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail`in Kudüs ve Mescid-i Aksa`ya yönelik ihlallerine ilişkin “İsrail`in bu barbarca ve alçakça girişimi affedilir bir girişim olamaz” dedi.

`İsrail`in girişimi barbarca ve alçakça`
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Erdoğan, İsrail’in Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine ilişkin şöyle konuştu:
 
“Temenni ediyorum ki İsrail yönetimi, aklıselim ile bu işe el koyar ve tekrar süratle Mescid-i Aksa’nın Müslümanlara kapıları açılır ve Müslümanlar kendi ibadethanelerine rahatlıkla girme imkanını bulurlar. Yoksa bölgede İsrail kendisi tek başına kalmanın ötesinde dünyada da aynı duruma talim edecektir.
 
1967’den bu yana Mescid-i Aksa’da böyle bir olay olmamıştı. Bu tür bir olayın olması, burada birçok sıkıntıları aslında dile getiriyor. Bu tamamen tahrike dayalı bir olay. Mescid-i Aksa bizim için biliyorsunuz, iki kıbleden bir tanesidir. Dünyadaki tüm Müslümanları, yani bu bölgedeki Arapları, Filistinliler’i ilgilendiren bir olay değil, dünya Müslümanlarını ilgilendiren bir olay olması hasebiyle İsrail’in şu anda yönetim olarak yapmış olduğu bu barbarca, alçakça girişim affedilir bir girişim olamaz ve bütün bu gelişmeler karşısında bizim sessiz kalmamız da mümkün değil.
 
Bunun tüm uluslararası boyutta gerekli olan adımları neyse, bu adımların hepsini atmak durumundayız. Aksi takdirde bu tahrikler, sadece Filistin veyahut da Kudüs’te, o bölgede kalmaz, yeniden intifada hareketleri başlayabileceği gibi dünyanın değişik yerlerinde de farklı sıkıntıları yaşayabiliriz.”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Halep’le ilgili hassasiyetimiz, daha önce de söylediğimiz gibi Kobani’deki hassasiyetten çok daha fazladır. Zira Halep, Şam’ın kuzeydeki en önemli ekonomik merkezdir, bir tarih, medeniyet merkezidir.” dedi.
 
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı konusunda, “Biz dünyanın her tarafını geziyoruz, dolaşıyoruz. Buralar bir ülkenin itibar makamlarıdır. Bu itibar makamlarında herkes buraya bakarak, kararını verir.” şeklinde konuştu.
 
Ayrıntılar geliyor..

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X