İsrail’in saldırılarında Filistinli anne ve bebeği şehit

İsrail ordusu önceki gün akşam saatlerinden itibaren, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde 150’den fazla noktayı vurdu.

İsrail’in saldırılarında Filistinli anne ve bebeği şehit

İsrail uçaklarının Gazze’ye düzellediği saldırıda, hamile bir kadın ve 1,5 yaşındaki bebeğinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Saldırılarda yaralanan Filistinlilerin sayısının ise 12 olduğu kaydedildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, çarşamba akşamından bu yana Gazze’de 150’den fazla hedefin savaş uçaklarıyla vurulduğu, buna karşın Gazze’den de 180 roket atıldığı belirtildi.

Açıklamada, Gazze Şeridi’nden fırlatılan roketlerden 30’unun ‘Demir Kubbe’ hava savunma sistemiyle düşürüldüğü, diğerlerinin ise İsrail bölgelerindeki açık alanlara düştüğü kaydedildi.

İsrail ordusundan daha önce yapılan açıklamada ise, akşam saatlerinden bu sabaha kadar 3 dalga saldırı gerçekleştirildiği belirtilerek, ‘Sabahın erken saatlerinde İsrail ordusuna bağlı savaş uçakları, Hamas’a ait eğitim kampları ile 20’den fazla askeri hedefi vurdu’ ifadeleri kullanılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X