İsrailli askerlerden köpekli işkence

İsrail askerlerinin köpeklerini Filistinli gence saldırttığı görüntüler tepki çekti.

İsrailli askerlerden köpekli işkence

Aşırı-milliyetçi İsrailli siyasetçi Michael Ben Ari’nin Facebook sayfasında paylaştığı ve Filistinli Hamza Ebu Haşim’in (16)  iki asker köpeğinin saldırısına uğradığı görüntüler, büyük tepki topladı.

Ben Ari’nin videonun altına “Askerler, küçük teröriste ders veriyor” yazdığı ancak tepkiler üzerine görüntüyü sildiği öne sürüldü.

Paylaşılan videoda, gözaltına alınan Filistinli çocuğun, tasmaları İsrailli askerlerin elinde olan ve üzerine saldırtılan köpeklerden birinin ısırması sonucu yardım istediği görülüyor.  

Videoda, köpeğe İbranice olarak çocuğu ısırması emrini veren askerlerin, “Şimdi söyle bakalım korkak kimmiş?” diye bağırdığı, bunun üzerine Filistinli çocuğun ağladığı görüntüler yer alıyor.

İsrail’in Haaretz gazetesine konuşan Hamza’nın babası, oğlunun taş atmak suçundan İsrail askerlerince geçen yıl 23 Aralık’ta gözaltına alındığını ancak hapishaneye konulmadan önce “köpek ısırıkları” nedeniyle hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Hamza’nın annesinin ise görüntüleri izlerken baygınlık geçirdiği ifade edildi.

İsrail insan hakları örgütü B’Tselem tarafından yapılan açıklamada, bu uygulamanın “İsrail askerlerinin standart olarak köpekleri bir işkence yöntemi olarak kullanmasının bir örneği olduğu” vurgulandı.

Öte yandan İsrail ordusu, geçen aralık ayında yaşandığı tespit edilen olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X