İstanbul Caddesi tramvay hattı ne zaman açılacak?

BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar geçtiğimiz günlerde Olay TV’de yayınlanan Olay’ın İçinden Programına konuk oldu.

İstanbul Caddesi tramvay hattı ne zaman açılacak?

Programı hazırlayıp sunan İhsan Aydın, Genel Müdür Çapar’a İstanbul Yolu’nda yapımı devam eden raylı sistemin ne zaman tamamlanacağını sordu.

Çapar da Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni Kent Meydanı’na bağlayacak olan raylı sistemin hizmete girişiyle ilgili kesin tarih verdi.

İhsan Aydın Olay Gazetesi’nde yayınlanan yazısında bu tarihi ve Bursa’nın raylı ulaşım yatırımlarıyla ilgili son bilgileri okurlarıyla paylaştı.

200 milyonluk yatırım

Doğanköy’deki yeni Şehir Hastanesi’ne raylı sistemi uzatmak için 5,5 kilometrelik yeni bir ihale yapılacağını, bunun maliyetinin de araçlar ve sinyalizasyon ile birlikte yaklaşık 200 milyon lirayı bulacağını söyledi.

Çapar 3-4 duraklı ray uzatma ihalesini Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştireceğini, şirket olarak bunu kendilerinin yapmalarının mümkün olmadığını da ifade etti.

Çapar’ı karşımızda bulmuşken Bursalı hemşerilerimizin en çok merak ettiği İstanbul Caddesi üzerindeki T-2 Hattı’nın ne zaman devreye alınacağını da sorduk. Çapar hedefin yıl sonu olduğunu, bu yaz içinde sürücü eğitimlerinin başlayacağını bildirdi.

BURULAŞ Genel Müdürü, “T-2 Hattı’nın bitmesini hasretle bekliyoruz. İşletmecilik için de hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Çapar BURULAŞ’ta başka bir sıkıntıya daha dikkat çekti.

İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X