İstanbul da karıştı

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Kobani’de saldırılarını arttırmasının ardından İstanbul’da yapılan protesto gösterilerinde olaylar çıktı. Sultangazi, Bağcılar ve Kadıköy’de gerginlik sürüyor.

İstanbul da karıştı
Kurban Bayramı tatili için il dışına çıkanlara acil dönüş talimatı verildi. IŞİD’in Kobani’ye bayrak çekmesinin ardından İstanbul’un birçok noktasında protesto gösterileri düzenlendi. Belediye otobüsü, işyerleri ateşe verilirken göstericiler polisle çatıştı. Bir polis açılan ateşle bacağından yaralandı. Gece boyu süren eylemlerin bugün de devam edeceğinin belirlenmesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramı nedeniyle il dışında tatilde olan persenole sabah saat 08.00’da görevlerinin başında olmaları talimatı verdi.
 
Çok sayıda polis uçak ve otobüslerle İstanbul’a döndü. Çok sayıda polisinde dönüş yolunda olduğu belirtildi. Mesainin 12-12’ye alındığı personele SMS mesajlarıyla iletildi. Olay çıkması muhtemel yerlere çevik kuvvetin dışında dönen polisler de kaydırıldı. Polislere ikinci bir emire kadar 12-12 mesainin devam edeceği bildirildi.
 
KADIKÖY KARIŞTI
 
HDP’nin çağrısı üzerine bugün Kadıköy’de toplanan bir grup ile polis arasında gerginlik çıktı. Kadıköy Boğa heykelinin bulunduğu meydanda Kobani’ye destek için toplanan gruplara polis TOMA ve gazla müdahale etti. Meydanda toplanan grubu uyaran çevik kuvvet ekipleri daha sonra eylemcilere TOMA ile su sıktı, gazla müdahale etti.

 

Müdahale sırasında başından yaralanan avukat Tamer Doğan hastaneye kaldırıldı. Daha sonra yaralı çevredekilerin yardımı ile kucaklanarak hastaneye kaldırıldı. Ara sokaklara dağılan gruba polis müdahalesi devam ediyor.
 
SULTANGAZİ’DE HDP BİNASINA SALDIRI
 
Sultangazi’de öğle saatlerinde HDP’li grup ile mahalleliler arasında başlayan gerginlik, gitgide büyüdü. Polisin müdahalesi sonrası dağılan mahalleli, HDP Sultangazi İlçe Teşkilatını hedef aldı. Binayı adeta abluka altına alan mahalleli, taş ve sopalarla camları kırdı. Binada bazı HDP üyelerinin mahsur kaldığı görüldü.
 
Bu sırada binada mahsur kalan HDP’lilere yardım etmek isteyen bir başka grup da Gazi Mahallesi’nden yürüyüşe geçti. HDP İlçe Teşkilatı önüne gelen grup, mahalleli ile bir kez daha karşı karşıya geldi. İki grup birbirine girince, ortalık adeta savaş alanına döndü. Yaşanan olaylar sırasında silah sesleri de duyulurken, mahallelinin yakaladığı iki eylemciye linç girişiminde bulunduğu görüldü.
Sultangazi’de gerginlik sürüyor.
 
 
BAĞCILAR’DA KOBANİ EYLEMİNE POLİS MÜDAHALESİ
 
IŞİD’in Kobani kuşatmasını protesto eden bir başka grup ise, DBP Bağcılar İlçe örgütünün bulunduğu binanın önünde toplanarak yürüyüş yapmak istedi. Polis gruba izin vermedi, tazyikli su, biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Grup polise taşlar ve şişelerle karşılık verdi.
 
Polisin müdahalesi ile ara sokaklara kaçan grup, bir süre sonra tekrar toplanarak yeniden polise taş ve şişe attı. Bir otomobili ateşe veren eylemciler MHP İlçe teşkilatına da saldırdı. Bu sırada binada bulunan MHP’lilerin de çatıya çıkarak eylemcilere taş attığı görüldü.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X