İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Bursa’daki sağlık yatırımlarını inceledi

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, kentteki sağlık hizmeti çalışmaları hakkında bilgi almak amacıyla Bursa’ya geldi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Bursa’daki sağlık yatırımlarını inceledi

Prof. Dr. Memişoğlu, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan’dan il genelinde yürütülen çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgiler alırken, ayrıca Bursa Şehir Hastanesi, Yıldırım Sağlıklı Hayat Merkezi Ve Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı GETAT Merkezi’ni gezerek, incelemelerde bulundu.

7-011.jpg

Ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa’da yalnızca Bursalılara değil Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Yalova ve Bilecik’den gelen hastalara da hizmet verildiğinin altını çizdi.

Bu sebeple sağlık yatırımlarını planlarken yalnızca Bursa’yı değil, bölgeyi düşündüklerine dikkat çeken Dr. Akan, “İlçelerdeki hastane yatırımlarımızı tamamladık.

Kısa süre içerisinde hizmete girecek olan Şehir hastanemiz, kentin batısındaki nitelikli sağlık hizmetleri sunumunun üssü olacak. Doğu bölgesinde ise Yüksek İhtisas Hastanemiz nitelikli sağlık hizmetlerinin yükünü alacak.

Böylelikle 5,5 milyonluk hinterlanda klinik kaliteye dayalı uluslararası seviyede sağlık hizmeti sunmuş olacağız” dedi.

8-011.jpg

Dr. Akan: ‘Sağlık hizmetlerini bütünleşik olarak ele alıyoruz’

Birinci basamak sağlık hizmetleri sunumunda Sağlıklı Hayat Merkezlerinin önemini vurgulayan Dr. Akan, “Sağlıklı Hayat Merkezlerimizde çağımızın önemli sorunları olan obezite, diyabet gibi kronik hastalıkların takibini yapıyoruz.

Örneğin kalp ve damar hastalıklarının takibini Sağlıklı Hayat Merkezlerinde, tedavisini ise hastanelerde gerçekleştiriyoruz. Yani hem birinci basamak, hem ikinci basamak ve hem de üçüncü basamakta verilen sağlık hizmetlerini bütünleşik olarak ele alıyoruz.

Kronik hastalıklarının takibini sağlıklı hayat merkezlerinde yaptığımız için böylece hastanelerimizin yükünü de azaltmış olacağız. Bu nedenle sağlıklı hayat merkezlerimizi çok önemsiyoruz.

İlimizde hali hazırda 8 sağlıklı hayat merkezi var. Çok yakında Sağlıklı Hayat Merkezi sayısını 14’e yükselteceğiz.” şeklinde konuştu. Dr. Akan son olarak, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirterek, kendisine teşekkürlerini iletti.

3-100.jpg

Prof. Dr. Memişoğlu: ‘Sağlıklı hayat merkezlerinde başarılı çalışmalar yürütülüyor’

Bursa’nın sağlık alanında çok iyi bir konumda olduğunu belirten İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Memişoğlu ise, özellikle koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında sağlıklı hayat merkezlerinde başarılı çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Prof. Dr. Memişoğlu ayrıca Bursa’da Sağlıklı Hayat Merkezleri’nin, Aile hekimliği ve hastanelerle olan entegrasyonun önemli olduğunu ifade ederek İstanbul’da da yapılan çalışmaları örnek alacaklarını dile getirdi.

9-021.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X