İstanbul merkezli 12 ilde ‘paralel yapı’ operasyonu

Emniyette ”paralel yapı” iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 12 ilde süren operasyon kapsamında 16 polis gözaltına alındı.

İstanbul merkezli 12 ilde ‘paralel yapı’ operasyonu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından emniyette ”paralel yapı” iddialarına ilişkin 22 Temmuz’da başlatılan “casusluk” soruşturması kapsamında, 21 polis hakkında daha gözaltı kararı alındı.

 

Savcılığın talimatıyla harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde İstanbul, Zonguldak, Nevşehir, Kırşehir, Afyonkarahisar’ın da arasında bulunduğu 9 ilde operasyonlara başladı. Hakkında gözaltı kararı bulunan bazı polislerin başka şehirlerde bulunması nedeniyle operasyon yapılan il sayısının da 12’ye yükseldiği belirtildi.

 

Operasyonlarda hakkında gözaltı kararı bulunan 21 emniyet mensubundan 16’sı yakalandı. Dosya kapsamında İstanbul’da 8 polis hakkında gözaltı kararı bulunduğu, bunlardan 6’sının yakalandığı bildirildi.

 

Bu arada, hakkında gözaltı kararı bulunan 21 kişinin yanı sıra 8 emniyet mensubunun daha şüpheli sıfatıyla soruşturma dosyasında yer aldığı, bu kişilerin temmuz ayındaki ”yasa dışı dinleme ve casusluk” soruşturması kapsamında tutuklandıkları ve halen cezaevinde oldukları bildirildi.

 

Bu emniyet mensupları arasında eski İstanbul Terörle Mücadele Şubesi müdürlerinden Ömer Köse ve Yurt Atayün’ün de adının yer aldığı öğrenildi.

 

Dosya kapsamında şüpheli sıfatıyla yer alan 29 emniyet mensubu hakkında, ”terör örgütü kurmak, yönetmek ve üyesi olmak” iddiasıyla işlem yapılarak adliyeye sevk edilecekleri kaydedildi.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 22 Temmuz’da başlatılan soruşturma kapsamında bazı emniyet görevlileri şüpheli sıfatıyla gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin, ”sözde Selam Tevhid” örgütü kurulduğu iddiasıyla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve bakanlarının, diğer ülke yetkilileri ile görüşmelerini kaydettikleri, MİT Müsteşarı’nı kod adıyla örgüt üyesi olarak dinledikleri, yasa dışı dinleme ve casusluk yaptıkları iddia edilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X