İstanbul’da ‘kızıl akbaba’ bulundu

İstanbul Arnavutköy’de mahalle sakinleri uçamayan “kızıl akbaba” buldu. Arnavutköy Belediyesinden gelen veteriner hekimlere teslim edilen akbaba, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne gönderilecek.

İstanbul’da ‘kızıl akbaba’ bulundu

Arnavutköy İmrahor Mahallesi’nde bir binanın çatısına kızıl akbaba kondu.

Uzun bir süre çatıda bekledikten sonra uçmaya çalışan akbaba, boş bir araziye düştü. Durumu fark eden mahalle sakinleri akbabanın yardımına koştu.

Uçamadığını fark ettiği akbabayı evinin çatı katına çıkaran Alaattin Aral, onu tavuk eti ile besledi. Daha sonra Aral, durumu belediye ekiplerine haber verdi.

Arnavutköy Belediyesinden gelen veteriner hekimlerin teslim aldığı akbabanın, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğüne teslim edileceği öğrenildi.

“Belgesellerden biliyoruz”

Kızıl akbabayı bulan ve onu evine alarak besleyen Alaattin Aral, “Biz bu hayvanları sadece belgesellerde görüyorduk. Çocuklar ve torunlarım çok şaşırdılar. Baktık uçamıyor, ben de eve götürdüm. Vücudunu kontrol ettim ancak herhangi bir yara bere göremedim. Belli ki yorgun düşmüş. Belediye ekiplerine haber verdik. Onlar da ilgili yerlere teslim edecekler” dedi.

DHA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X