İstanbul’da şüpheli paket alarmı

Kadıköy ve Şişli’de bırakılan şüpheli paketler paniğe neden oldu.

İstanbul’da şüpheli paket alarmı

Kadıköy Rasimpaşa Mahallesi İskele Sokak üzerinde bırakılan şüpheli bir sırt çantası paniğe neden oldu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine bomba imha uzmanları geldi. Sokak yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Bomba imha uzmanlarının hazırlandığı esnada sokağa gelen Muhammet Bıçak isimli bir çocuk çantanın kendisine ait olduğunu ifade ederek çantanın boş olduğunu belirtti. Polis ekipleri Muhammet Bıçak’la beraber çantayı kontrol etti. Çantanın boş olduğunu gören güvenlik güçleri çocuğu uyararak normale döndü. Muhammet Bıçak ise basın mensuplarına çantayı sokakta unuttuğunu söyledi.

 

Kadıköy’de yaşanan şüpheli paket alarmından kısa bir süre sonra Şişli Büyükdere Caddesi üzerinde bırakılan bir paket yine paniğe neden oldu. Büyükdere Caddesi üzerinde bulunan İstanbul’un en büyük alışveriş merkezlerinden birinin yakınında bulunan şüpheli paket ekipleri harekete geçirdi. Büyükdere Caddesi her iki taraflı olarak araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Polis ekipleri cadde üzerinde geniş güvenlik önlemi alarak vatandaşları olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı. Olay yerine gelen bomba imha uzmanı ekipler şüpheli pakete fünye yerleştirdi. Fünye yardımıyla patlatılan paket boş çıkarken Büyükdere Caddesi araç ve yaya trafiğine açıldı.

 

Şüpheli paketin imhası sırasında güvenlik güçlerinin bütün uyarılarına rağmen olay yerinden uzaklaşmayan vatandaşlar pes dedirtti. Kimi vatandaşların şüpheli paketin imhasını telefonlarına kaydettiği görülürken, yaşanabilecek bir olumsuzluğa karşın umursamaz tavırları şaşırttı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X