İhsan Aydın
İhsan Aydın

İstasyon adı değişiyor

Halk arasında yerleşik adları değiştirmek kolay olmuyor ama bunda bir zaruret var anlaşılan.

Çünkü ray hatlarının ikiye böldüğü semtlerden birinin adının istasyona verilmesi zaten büyük bir eksikti.

Bursaray’ın bir çok durağında böyle bir durum var. Bazılarına eklemeler yapıldı.

Şimdi bunun da düzeltileceği anlaşılıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin eylül ayı oturumu yine birbirinden önemli kararların çıkacağı gündemle toplanacak.

Büyükşehir Belediye Sarayı’nda bugün saat 15.00’te başlayacak ilk oturumda Bursaray’ın Karaman İstasyonu’nun adı Karaman-Hürriyet İstasyonu olarak değiştirilmesi gündemde.

Mudanya Yolu’nun iki yakasındaki semtin adını alacak istasyon için Ulaşım Daire Başkanlığı’ndan gelen talebin incelenmek üzere Ulaşım Komisyonu’na havale edilmesi bekleniyor.

 

Emet ile kardeş oluyoruz

 

Bursa’nın kardeş kentlerine bir yenisi daha ekleniyor.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün yazısıyla Kütahya’nın Emet ilçesi ile Bursa arasında kardeşlik ilişkisi başlatılması talebi Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugünkü oturumunda değerlendirilecek.

Kısa bir süre önce Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman Emet’i ve ilçe beledisini ziyaret etmişlerdi.

Emet’ten gelen bu talebe Bursa’nın kayıtsız kalmadığı anlaşılıyor.

Bursa’nın yurt içinden irili ufaklı çok sayıda kentle kardeşlik ilişkisi var.

Ama buna bir denge konulması gerekiyor.

Nüfusu 3 milyonu bulan Bursa ile ilçe düzeyindeki yerleşimlerimizin kardeş yapılması pratikte mümkün ama bunda da Bursa’nın büyüklük, nüfus ve kentleşmesine katkı dengesini gözetmek lazım.

Komşu kentimiz Kütahya zaten Bursa’nın kardeş şehri.

Şimdi ilçelerinden biriyle de resmen kardeşlik ilişkisi başlatılacak.

Daha çok yurdışındaki gelişmiş kentlerle kurulması için başlatılan uygulamanın yurtiçi yerleşimlere doğru daha fazla kaydığı anlaşılıyor.

 

BTÜ’nün HacıWatt’ı

 

aydin-015.jpgBursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’in dün elektronik postamıza gönderdiği iletiyle, öğrencilerinin çeşitli yarışlarda sergilediği performansla gurur duyduğunu gördük.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda devam eden ve Türkiye’nin dört bir yanından yüz binlerce teknoloji meraklısının akın ettiği TEKNOFEST’te BTÜ’nün de kentimizi temsil ettiğini gördük.

123 ülkeden katılımcıların bulunduğu drone yarışlarında başarı elde eden BTÜ’lü örenciler Rektör hocalarını da gururlandırmış.

BTÜ öğrencileri ayrıca İzmit’te TÜBİTAK tarafından düzenlenen elektrikli otomobil yarışlarında da kendilerinin geliştirdikleri ve adını HacıWatt verdikleri araçlarıyla finallere çıkmışlar.

Prof. Karademir bu durumu bizimle paylaşırken de Bursa’yı elektrikli araç üssü yapmak istediklerini vurguluyor.

Türkiye’nin ilk yerli otomobili belki de Bursa’dan çıkacak.

İstanbul ve İzmit’teki yarışmalarda 10 ayrı ekiple Bursa’yı temsil ettiklerini bildiren Rektör Hoca, “BTÜ büyürse Bursa ve Türkiye büyür” diyerek de BTSO’nun kullandığı mottoya atıf yapıyor.

Gençlerimize fırsat verilir, önleri açılırsa yapamayacakları şey yok.

BTÜ’nün bu konuda öğrencilerine ön açan, cesaretlendiren motive eden yönünü takdir ediyoruz.

Öğrenciler de bu desteğin karşılığını ortaya çıkardıkları projeler, katıldıkları yarışlarda elde ettikleri derece ve başarılarla veriyorlar.

Bu açıdan, başta BTÜ Rektörü Prof. Arif Karademir Hocam ve öğrencilerini kutluyoruz.

Bursa’nın adını bu tür platformlarda öne çıkarıp şehrimizi başarıyla temsil ediyorlar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X