İşte yılın annesi! 49 yıldır ‘Of’ demedi…

Muğla’da yaşayan Sultan Tolga (80), yanlış iğne sonrası beyin felci geçiren zihinsel engelli ve yatalak oğluna 49 yıldır usanmadan bakıyor.

İşte yılın annesi! 49 yıldır ‘Of’ demedi…

Oğlu Şevket’i elleriyle besleyerek tüm bakımlarını yapan Sultan Tolga, bir annenin evladı için yapabileceği fedakarlığın adeta simge oldu.

Türkiye’de herkes 80 yaşındaki Muğlalı Sultan Tolga’yı ‘Dondurmak Gaymak’ filminde ‘Çoban Teyze’ rolünde ettiği küfürlerle tanıdı. Hiçbir sıkıntısını belli etmeyen Sultan ninenin bilinmeyen yönü ise zihinsel engelli ve yatalak oğluna 49 yıldır gözü gibi bakması… Muğla’nın Menteşe İlçesi Karşıyaka Mahallesi’nde yaşayan işçi emeklisi Sultan Tolga, 24 yıl önce eşini ve 17 yıl önce de arı sokması sonucu oğlunu kaybetti.

Yaşlı kadın, kızının evlenmesi üzerine, 2 yaşında yapılan yanlış iğne sonucu beyin felci geçiren engelli oğlu Şevket ile baş başa kadı. Yüzünden gülümseme eksik olmayan ve hayata küsmeyen Sultan nine, ilerleyen yaşına rağmen yatalak evladının sabah kahvaltısını yaptırıp, öğle ve akşam yemeği yediriyor.

TEK ARZUSU BAHÇE DUVARININ TAMİRİ

Müstakil derme çatma 2 odalı bir evde oğlunu elleriyle besleyen Sultan Tolga, şöyle konuştu: 

“Çocukluğumdan beri fakirlik içinde büyüdüm. Hep mısır ekmeği yedik. Evlendikten sonra buğday ekmeğini gördüm. Kimsenin malında gözüm yok. Bu yaşıma geldim, elimi uzatıp bir şey almadım. Oğluma bakmaya mecburum. Doğarken iyi, bakarken zor olmamalı. Allah bana güç versin, ben ona bakarım. Bir yanlış iğne çocuğumu mahvetti. Dönemin Belediye Başkanı Erman Şahin elimden tuttu ve bana iş verdi. Yüzümün akıyla ekmeğimi kazandım. Yüz karası yapsaydım hayatta kimsenin yüzüne bakamazdım. Aldığım emekli maaşı ile geçinmeye çalışıyoruz. Kimseye boyun eğmiyorum. Kuru ekmek ve soğan yiyeyim yeter ki ağzımın tadı bozulmasın.”

Sultan nine, evinin bahçe duvarının yıkıldığını ve bir an önce yaptırılması için yetkililerden yardım beklediğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X