İtalya’da bir kısmı çöken köprü yıkılacak

İtalya’nın Cenova kentinde A10 otoyolu üzerindeki Morandi Köprüsü’nün bir kısmının çökmesi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 37’ye ulaştığı bildirildi.

İtalya’da bir kısmı çöken köprü yıkılacak

İtalya’nın Cenova kentinde bulunan otoyol üzerindeki Morandi Köprüsü’nün çökmesi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 37’ye çıktı.

Bir kısmı çöken Morandi Köprüsü’nün yıkılacağı bildirildi. Arama kurtarma cçalışmaları devam ederken, ölen kişilerden üçünün 8, 12 ve 13 yaşında çocuklar olduğu bildirilen olayda, 5 kişinin ise kimliğinin belirlenemediği aktarıldı. Faciada 12’si ağır olmük üzere 15 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Ulaştırma Bakan Yardımcısı Edoardo Rixi, köprünün yıkılacağını duyurdu. Rixi, ‘Trafiğin üzerinde ciddi sonuçları olacak ve vatandaşlarla şirketler için de sorun teşkil edecek ama Morandi Köprüsü’nün tamamı yıkılmak zorunda. Ayrıca öyle bir köprü yıldırım veya fırtına nedeniyle yıkılmaz, bu olayda suçlu olanlar bulunmalı’ ifadelerini kullandı.

Köprünün diğer kısımlarının da çökme riski bulunduğu belirtilirken, Cenova Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, bu sebeple civardaki 11 bina ile 440 kişi tahliye edildi. Tahliyeler devam ettiği için bu sayının daha da artabileceği belirtiliyor. 

Köprünün idare ve bakımını yürüten şirket, köprünün tabanının sağlamlaştırılması için çalışmaların planlandığı şekilde sürdüğünü ve köprü ile köprüdeki çalışmaların sürekli gözlem ve denetim altında olduğunu savunuyor.

Ancak Başbakan Yardımcısı ve Ekonomik Kalkınma, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Luigi Di Maio, sorumlunun şirket olduğunu vurguladı. Ulaştırma Bakanı Danilo Toninelli ise yaptığı açıklamada sorumluların cezalandırılması gerektiğini belirterek, 150 milyon avroluk ceza yaptırımı uygulamaya yönelik bütün prosedürleri işleme koyduklarını açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X