İtalya’da kaza yapan Türk gemisi battı

İtalya’nın Ravenna Limanı yakınlarında kaza yapan Türk gemisi battı. 11 kişilik mürettebattan 7’si kurtarılırken, 2 kişinin cesedine ulaşıldı. 2 kişi ise kayıp.

İtalya’da kaza yapan Türk gemisi battı

Yunanistan’dan İtalya’ya giden ve içinde 54 Türk yolcunun da olduğu feribotta yangın çıktı. 478 kişinin bulunduğu feribotta 150 kişinin tahliye edildiği öğrenildi.

 

İtalyan medyası, Ravenna Limanı’nın 2 mil açığında, Belize bandıralı bir kargo gemisiyle çarpışan Türk kargo gemisinin battığını duyurdu.

 

Türkiye’nin Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök, gemide bulunan iki kişinin öldüğünü söyledi.

 

İtalyan yetkililer ilk başta, batan geminin isminin Baron olduğunu duyurmuştu. Ancak geminin adının Gökbel olduğu anlaşıldı.

Ravenna Belediye Başkanı’nın verdiği bilgiye göre, yerel saatle 09.30 sıralarında meydana gelen kaza, gemilerden birisinin Porto Corsini Limanı’ndan çıkması diğerinin ise girişi sırasında meydana geldi.

 

Sisten dolayı görüş mesafesinin yetersiz olduğu bildirildi.

 

Arama-kurtarma çalışmalarının kötü hava koşulları nedeniyle güçlükle yürütüldüğü belirtildi.

 

ULAŞTIRMA BAKANI’DAN AÇIKLAMA

Bu arada Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan,  İtalya makamlarınca arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını dile getirerek, “Şu ana kadar 11 personelden 8’i kurtarılmış durumda. Bu 11 personelin tamamı Türk. Gelişmeler oldukça da sizlerle paylaşacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X