İzmir’i sağanak yağış vurdu

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Ilıca Bölgesi’nde, aralıksız devam eden sağanak yağış su baskınlarına yol açtı. Bölgede onlarca araç, çok sayıda ev ve iş yerleri sular altında kaldı.

İzmir’i sağanak yağış vurdu

İzmir’de, son 24 saattir aralıksız devam eden sağanak yağış, hayatı adeta durma noktasına getirdi. 

Sağanak yağış, en önemli tatil bölgelerinden Çeşme ilçesine bağlı Ilıca Bölgesi’nde sele sebep oldu. Bölgede onlarca araç, ev, villalar ve iş yerleri sular altında kaldı. Su baskınları nedeniyle bazı vatandaşlar evlerini terk ederken, AFAD, sivil savunma ve İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, bölgede suları tahliye edebilmek için adeta seferber oldu. Suların boyu, yer yer yaklaşık 2 metreye kadar ulaştı. Öte yandan, Ilıca Polis Karakolu su baskınları nedeniyle boşaltıldı. Bazı bölgelerde de kuvvetli yağış nedeniyle elektrik kesintileri meydana geldi. Arama kurtarma ekipleri, bölgede vatandaşların mahsur kalma ihtimaline karşı ise geniş çaplı bir inceleme başlattı. Kentte, can kaybına karşı ise onlarca ambulans ve 112 Acil Servis ekipleri de hazır bekletildi.

BAZI VATANDAŞLAR MAHSUR KALDI

Öte yandan, bazı vatandaşlar ise metreleri bulan sular nedeniyle araçlarıyla mahsur kaldı. Kimi vatandaşlar, aracını kurtaramayacağını anlayarak otomobillerini terk etti. Doğum yapmak üzere olan hamile bir kadının imdadına ise AFAD ve 112 Acil servis ekipleri koştu. Hamile kadın, ekipler tarafından tedavi altına alınarak hastaneye sevk edildi.

Mahsur kalan vatandaşlardan Kazım Kaya, Çeşme ilçesine bağlı Ilıca Bölgesi’nde yağışların 24 saattir devam ettiğini belitti. Bankaların, iş yerlerinin sular altında kaldığını anlatan Kaya, “Ciddi evler zarar gördü. İzmir’den takviye ekipler geldiği söyleniyor. Evler 40 santime kadar sular altında. İş yerleri bankalar sular altında” dedi.

Bölgede tahliye çalışmaları devam ediyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X