İzmit-Kandıra arası duble yol olacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmit-Kandıra arasının 2 gidiş, 2 geliş duble yol olması için ihalenin 8 Ekim Perşembe günü yapılacağını bildirdi.

İzmit-Kandıra arası duble yol olacak

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Işık’ın, proje ilişkin verdiği bilgiler aktarıldı. Işık, projede önemli aşama kaydedildiğini ifade ederek, geliş-gidiş tek yol olan İzmit-Kandıra arasının artık duble olacağını belirtti.

 

Buna ilişkin ihalenin 8 Ekim Perşembe günü 14.30’da Karayolları Genel Müdürlüğünde yapılacağını kaydeden Işık, şunları kaydetti:

 

BURSA’NIN KARADENİZ’E AÇILAN KAPISI…

 

“İzmit’in yanı sıra Yalova ve Bursa’nın Karadeniz’e açılan kapısı olan mesafe, artık yapılacak duble yolla daha rahat ve güvenle katedilebilecek. Yaklaşık 2 milyonluk Kocaeli nüfusu ile Yalova ve Bursa başta olmak üzere çevre kentlerin Karadeniz’e ulaşması daha kolaylaşacak. Özellikle hafta sonlarında Kandıra sahillerine yoğun talep nedeniyle yaşanan aşırı araç trafiği rahatlayacak. İller arasındaki hem ticareti hem de turizmi canlandıracak projenin en geç iki yıl içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X