İznik Gölü için avlak ihalesi

Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zelkif Bektaş, İznik Gölü’ndeki dört avlak sahasının üçü için üç yıllık ihalenin gerçekleştiğini söyledi.

İznik Gölü için avlak ihalesi

NEVZAT OKUMUŞ

Buna göre Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde 6 kişilik bir komisyon huzurunda yapılan avlak ihalesinde Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifi yıllık 30 bin, Çakırca Su Ürünleri Kooperatifi 33 bin ve Narlıca Su Ürünleri Kooperatifi’nin 36 bin liraya ihale ile aldıkları avlak sahalarını üç yıl süresince kullanacak.

Dördüncü avlak sahasının ise ihale süresinin devam etmesi nedeniyle ihaleye girmediği belirtilirken, Bektaş, göl  balıkçısının geçtiğimiz avlak döneminde umduğunu bulamadığını ifade etti.

Narlıca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Recep Baştürk ise, içinde bulunduğumuz günlerde balık azlığından yakınırken, sadece gümüş balığı avladıklarını ve bol gümüş için havaların serinlemesini beklediklerini kaydetti. Çakırca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Kalyoncu da, göl balıkçısının iyi bir dönem geçirmediğini ifade etti.

Kalyoncu, “Geçtiğimiz yıl daha iyi bir sezon geçirdik. Bu yıl hava koşullarından ötürü beklediğimizi bulamadık. Önce soğuk ve yağış, ardından çok sıcak havalar yüzünden umutlarımız gerçekleşmedi” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X