İznik’e ‘yıldızlı’ sosyal tesis

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik’in önemli inanç alanlarından biri olan Abdulvahap Tepesi’ne ay yıldız konseptinde bir sosyal tesis kazandıracaklarını açıkladı.

İznik’e ‘yıldızlı’ sosyal tesis

Başkan Altepe, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Büyükşehir bürokratlarıyla birlikte sosyal tesis yapılacak Bayraklıtepe bölgesinde incelemelerde bulundu. Başkan Altepe’ye, ‘yapılacak tesisin detayları hakkında’ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas tarafından bilgi verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelere sosyal tesisler kazandırmaya devam ettiklerini söyledi. Sosyal ve kültürel hayatın canlanması, gerçek anlamda kent merkezlerinin oluşması için bu tür yatırımlara gittiklerini hatırlatan Başkan Altepe, sosyal tesislerin belirlenen hedef doğrultusunda en önemli adımlardan biri olduğunu kaydetti. 

Bugüne kadar Bursa’nın her bir yerine yaptıkları sosyal tesislerin halk nezdinde büyük memnuniyet oluşturduğunu, tesislerin yaşayan birer sosyal mekan haline geldiğini vurgulayan Başkan Altepe, İznik’in önemli inanç merkezlerinden biri olan Bayraklıtepe’yi de bu zincire ekleyeceklerini kaydett. İznik’te sadece Bayraklıtepe’ye sosyal tesis kazandırmayacaklarını, göl kenarında da hem suyun hem de yeşilin tadının çıkartılacağı mekanlar geliştireceklerini vurgulayan Başkan Altepe, “İznik’teki sosyal hayatı canlandırma çalışmalarımıza, İslam ordularının sancaktarı olarak bölgeye gelen Abdulvahap Efendi’nin kabrinin bulunduğu alanda başlayacağız” dedi.

Başkan Altepe, Abdulvahap Efendi’nin kabrinin bulunduğu ve ‘Bayraklıtepe’ diye anılan bölgenin panaromik yapısıyla İznik ve İznik Gölü manzarasının en güzel şekilde seyredildiği önemli bir alan olduğunu ifade etti.

Bayraklıtepe’nin de Büyükşehir’in sosyal tesis zincirine ekleneceğini, yapılacak tesisin Abdulvahap Efendi’ye ve bölgeye has bir mimariye sahip olacağını kaydeden Başkan Altepe, “Buraya inşa edeceğimiz bina, ay yıldız şeklinde olacak. Binanın ay kısmı, Bayraklıtepe’ye yakışır şekilde ‘kot farkının da verdiği avantajla’ İznik ve İznik Gölü’nü panaromik şekilde görecek. Kabrin bulunduğu alan ise, yıldız ve bayrakla bütünleştirilecek. Mescit de başka bir alana taşınacak. Tamamlandığında Bayraklıtepe, İznik için güzel bir buluşma, cazibe merkezi olacak” diye konuştu.

 

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise, Büyükşehir ve ilçe belediyesinin yatırımlarıyla İznik’in gelecekte gönüllerin başkenti olacağın savundu. Yapılacak sosyal tesis ve ilçeye verdiği katkılar nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür eden Sargın, “Bayraklıtepe sosyal tesislerinin ışıklandırılmasıyla birlikte artık İznik semalarından geçen uçaklar ilçemizi fark edecek. Yeşil, yaşam ve otopark alanlarıyla burası, önemli bir yaşam merkezi olacak” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X