İznik’in fethi ilk defa resmi törenle kutlandı

İznik Belediyesi, bir ilke imza atarak İznik’in fethini ilk defa resmi törenlerle kutladı. İznik’in fethinin 684’üncü yıl dönümünde, Osman Gazi’nin oğlu Orhan Gazi’nin 1331 yılındaki tarihi Yenişehir kapı surlarından İznik’e girişi canlandırıldı.

İznik’in fethi ilk defa resmi törenle kutlandı

Osmanlı Cihan Devleti tarafından İznik’in fethinin 684’üncü yıl dönümü çeşitli etkinlikler ile kutlandı. İlk defa resmi törenle kutlanan fethin yıl dönümünde Osman Gazi’nin oğlu Orhan Gazi’nin 1331 yılında tarihi Yenişehir kapı surlarından İznik’e girişi canlandırıldı. İznik Mehteran takımının zafer marşı ile başlayan fetih kutlamasına İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, İznik İlçe Belediye Başkanı Osman Sargın, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fırat Toprak, İznik İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tolga Sanlı ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yenişehir Kapı’dan başlayan tarihi fetih yürüyüşü ilçe merkezi eski hükümet konağı önünde son bulurken, Mehteran ekibi çaldığı marşlarla halka duygu dolu anlar yaşattı.

Türk dünyası açısından 1331 yılının çok önemli olduğunu belirten Sargın, “İnşallah bunu daha farklı ve renkli etkinlikler ile sürdüreceğiz. İznik’in fethi önemli fetihlerden bir tanesi. Sebebiyse 30 yıl süren kuşatma esnasında hiç kan akıtılmamış ve Orhan Gazi İznik’i böyle kansız bir şekilde teslim almıştır” dedi.

İznik belediyesi vatandaşlara pilav ve ayran ikram ederken, fetih kutlaması Orhan Gazi’nin ilçeye girişinde okuduğu ferman ile son buldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X