İznik’in tarihine tanıtım desteği  

İznik’in tanıtımına İstanbul Rotary Kulübü’nden destek geldi. Başlatılan reprodüksiyon projesinin, önemli bir kültür mirasının bugüne taşınmasına katkı sağlayacağı ifade edildi.

İznik’in tarihine tanıtım desteği  

 HAYRİ ŞEN

Yaklaşık 1 yıllık bir çalışmayla tamamlanan “İznik/Nikaea Projesi”, ilçenin 13. yüzyıldaki tarihi dokusunu, bilgisayar ortamında 3 boyutlu olarak canlandırıyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Haluk Çetinkaya danışmanlığında yürütülen projenin, İznik’in önemli bir dönemine ışık tuttuğu ifade edildi. 

3692954-976210018_61043780,7055475.jpg

Uygulaması Tayfun Öner tarafından gerçekleştirilen “İznik / Nikaea Projesi”, kentin tarihi yapıları ile olası görünümlerini bilimsel veri ve kaynaklara dayanarak görünür hale getiriyor. Araştırmalar sırasında başvurdukları en önemli kaynakların seyyah çizimleri olduğunu belirten Çetinkaya, bu projeyle İznik’in tarihteki binaları ve görünümü hakkında toplumun her kesimine bilgi sunacak şekilde bir bilgi kaynağı oluşturulduğunu kaydetti. Çetinkaya, ‘İznik / Nikaea Projesiyle’ başta şehir kapıları olmak üzere, surlar, mezarlık alanları, ibadet yapıları ve diğer önemli anıt yapılar gözetilerek, yeniden canlandırıldığını ifade etti.

İstanbul Rotary Kulübü 2017-18 Dönem Başkanı Nedim Ölçer ise, hayata geçirilen projenin İznik’in tarihinde önemli bir döneme ışık tutacağını belirtirken, “İstanbul Rotary Kulübü olarak kültür, sanat ve eğitim alanlarında değerli pek çok projeye destek vermeye devam ediyoruz. Hayata geçmesinde katkılarımız bulunan bu projenin, bilimsel temele ve teknolojiye dayalı bir stratejik destek olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

    

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X