İznikli çiftçinin dolu zararı büyük

Bursa genelinde büyük zarara yol açan dolu yağışının İznik’te de etkili olduğu belirtildi. Sel ve dolunun şeftali, armut, erik, karpuz, domates, salatalık ve sebzelerde zarara yol açtığı bildirildi.

İznikli çiftçinin dolu zararı büyük

Bursa genelinde son günlerde görülen dolu yağışının, İznik’te de etkili olduğu belirtildi. İznik’te özellikle hasat mevsiminde olan şeftali, armut, erik, karpuz, domates, salatalık ve sebzeleri dolu vurdu. Dolunun yanı sıra tarlalara gelen sel de bahçelerde zarara yol açtı. 

İznik’e bağlı Karatekin Mahallesi’nde dolu yağışı nedeniyle ürünleri zarar gören çiftçileri ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut ve belediye meclis üyeleri, bölgede incelemelerde bulundu. 

AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut zarar gören tarlaları tek tek ziyaret ederek buralarda mağdur çiftçilerle bir araya geldiler. Çiftçiler borç erteleme, faizsiz kredi gibi taleplerini iletirken bu isteklerin gerekli yerlere rapor halinde iletileceği belirtildi.

‘ZARARI BİLDİRİN’…

AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, “Devletimiz tüm kurumlarıyla sahadadır. Elimizden geleni yapmak için bizler de buradayız. Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Tarım Komisyonumuz da alanda incelemeler yapacak. Çiftçilerimizden de bu konuda bizleri aydınlatacak bilgilerini iletmenizi istiyoruz. Çiftçilerimiz büyük küçük demeden tüm hasarlarını İlçe Tarım Müdürlüklerine kayıt ettirsinler” dedi.

RAPOR HAZIRLANACAK…

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da, “Mağdur olan çiftçilerimizin bu mağduriyetlerini en aza indirmek için tarlalarında incelemelerde bulunduk. Çiftçilerimizin dolu yağışından dolayı borç erteleme, sigorta işlerindeki sıkıntıların giderilmesi gibi birçok talepleri var. Bu talepleri ve ürünlerde oluşan zararları milletvekilimizin de belirttiği gibi bir rapor halinde gerekli yerlere iletilecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X