İznikliler müzenin açılmasını bekliyor

İznik’te tadilat nedeniyle 6 yıldan bu yana kapalı bulunan müzenin, çalışmalar tamamlanarak turizme açılması isteniyor.

İznikliler müzenin açılmasını bekliyor

İznik’de 1388 yılında Sultan I. Murad’ın annesi Nilüfer Hatun’un anısına inşa edilerek imaret olarak kullanılan ve 1960 yılında ise müze olarak tarihe kazandırılan İznik Müzesi, 6 yılı aşkın süredir ziyaretçilere kapalı.

İznik’in en önemli değerlerinden, içerisinde 15 bin 59 kayıtlı tarihi eser bulunan müze, 2012 yılında, kendi enerjisini üreten müze yapılmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilmek üzere kapatıldı.

Tadilat sırasında 2 bin 500 yıllık medeniyet yaşantısının bulgularına rastlanması ile müzenin restorasyon ve inşaat çalışmaları durduruldu. İlçe halkı ve esnaf, 24 saat güvenlik görevlileri tarafından korunan müzenin kapalı olmasının turizmi olumsuz etkilediğini söyledi.

Kapalı olan müzenin İznik turizmini olumsuz etkilediğini ifade eden İznik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dede de, ‘Müzemizde Osmanlı, Bizans ve Roma döneminin tarihi eserleri vardır. İlçemiz için, turizm açısından önemli bir gelir kapısıydı, 6 yıldan beri müzemiz kapalı halde duruyor.

Bu da ilçemize turizm açısından zarar veriyor. Biz de Ticaret Odası olarak birinci hedefin turizm olmasını amaçlıyoruz.

Göreve geldiğimizden beridir bunu ön plana çıkarmaya çalışıyoruz, ama ilçemizin en önemli turizm için gelir kapısı olan müzemiz kapalı. İlçe ve esnaf olarak büyük sıkıntıdayız’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X