İznik’te korkutan yangın

Roma Tiyatrosu mevkiinde meydana gelen tek katlı ahşap binada çıkan yangın büyük bir hasara sebep oldu.

İznik’te korkutan yangın

Hayri Şen – İznik/OLAY

İznik Selçuk mahallesi Roma Tiyatrosu yanındaki Faik Yılmaz’a ait, bir kısmı konut, bir kısmı da ardiye olarak kullanılan evde nedeni bilinmeyen sebepten çıkan yangın mahallede paniğe sebep oldu.

Yangını söndürmek için uzun süre alevler ile mücadele eden Faik Yılmaz’ın kızı Ayşe Yılmaz (56),’a  itfaiye ekiplerinin gelmesi ardından yoğun dumana maruz kalması sebebi ile ilk müdahale olay yerine gelen 112 acil ambulansında yapıldı.

Yangına Müdahale eden Büyükşehir’e ait itfaiye ekipleri, yangının ardından çevresinde evlere soğutma çalışması yaparken, vatandaşlar İtfaiye ekiplerinin olay yerine geç gelmesinden yakındılar.

Evin konut olarak kullandığı odaya girdiğinde dolabın içinden duman geldiğini fark eden Ayşe Yılmaz (56); ” Dumanı görünce korkuyla dolabı açtım. Dolabın arkasından gelen dumanın ardından kısa sürede alevler her tarafa yayıldı. Komşulardan gelenler ile birlikte mücadele verdik ama zaten her yer ahşap olduğu için fazla bir şey yapamadık. Babamın vefatından beri evde tadilat yapmayı istedik ama Tiyatro kazılarının dibinde olduğu için yapı izni vermediler. İstimlak edilecek dediler yıllardır ses seda çıkmadı. Tüm bu sıkıntılara rağmen birde bu olayın karşısında çaresiz kaldık.” dedi.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X