Jandarmadan eğitime büyük destek

Keles’e bağlı kırsal Sorgun Mahallesi’ndeki ilkokulun sınıflarının bakım ve onarımını bir gecede yapan jandarma personeli, karne alan öğrencilere sömestirde çifte mutluluk yaşattı. 

Jandarmadan eğitime büyük destek

İl Jandarma Komutanlığı, 2 derslik ve 22 öğrencisi bulunan Sorgun İlkokulu’nda eskiyen sınıf tahtaları, sıra ve masalar ile duvarları yenileyip, onararak öğrencilere sürpriz yapma kararı aldı. İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki er, erbaş ve rütbeli personel, öğrencilerin daha güzel bir ortamda eğitim alması için seferber oldu.

Jandarma personeli, 18 Ocak Perşembe gecesi tahtalar ile sıra ve masaları yenileyip duvarları boyadı. Sabah sınıflara girince gördükleri değişiklikler nedeniyle büyük sevinç yaşayan öğrenciler, mutluluklarını birbirleri ve jandarma personeline sarılarak ifade etti. Karnelerini İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Keles Kaymakamı Serhat Karabektaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Narin’den alan öğrencilere kışlık bot, okul çantası, defter, kalem, su matarası ve silgi gibi çeşitli hediyeler de verildi.

‘ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZDİR’…

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hacıoğlu, öğrencilere sürpriz yapmak ve karne sevincini paylaşmak istediklerini ifade etti. Bu çerçevede Bursa’nın en güneyindeki Keles’e bağlı Sorgun Mahallesi’ndeki okulda karne sevincine ortak olmak ve ellerindeki imkanları değerlendirerek sınıfları onarmak istediklerini dile getiren Hacıoğlu, ‘Sıraları, tahtaları yenileyelim, hediyeler verelim, sabah geldiklerinde bir sürprizle karşılaşsınlar istedik. Karne günü okula gelerek öğrencilerimizin bu mutluluğuna ortak olduk. Çocuklarımız bizim umudumuz, geleceğimizdir. Onlarla birlikte olmaktan da çok büyük keyif aldık’ dedi.

tahta.jpg

‘TAHTALAR KARAYDI’…

Sorgun İlkokulu öğretmeni Engin Güneş de 6 aydır Keles’te öğretmenlik yaptığını bildirdi. Tamiratla ilgili jandarmadan yardım istediklerini ifade eden Güneş, ‘Okulumuzda tahtalar, sıralar, masalar çok eskiydi. Özellikle yazı tahtaları çok eskiydi. Bir şey yazdığımızda öğrenciler yazıları göremiyordu. Jandarma ekipleri okulumuza akıllı tahtaları getirdi, sıraları değiştirdi. Okulumuz yenilendi, çocuklarımızın yüzü güldü. Onların mutluluğu bizim de yüzümüze yansıdı. Bu durum öğrencilerimize çok güzel bir karne hediyesi oldu. Bize bu şekilde destek olan jandarma teşkilatına teşekkür ederim. Bir çocuk güldüğü zaman tüm dünya gülüyor, tahtamız karaydı ama bahtımız değil. Her şeyimiz yenilendi çok mutluyuz.”

Öğrenciler de yenilenen sınıfları ve hediyelerini çok beğendiklerini belirterek, askerlere teşekkür edip ikinci dönemde derslerine daha çok çalışacaklarını ifade ettiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X