Jandarma’dan Uludağ’da moloz operasyonu

Bursa’da, kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da yol kenarları ve ormanlık alanlara çöp ve moloz atılmasını önlemek için jandarma harekete geçti. Bölgede inceleme yapan ekipler, çuvalların içinden çıkan hastanelerden alınan sağlık raporları, rönt

Jandarma’dan Uludağ’da moloz operasyonu

Yeni kayak sezonunu yarın açacak olan Uludağ’da, önceki gece geç saatlerde kamyonlarla çuvallar içerisinde getirilerek ormanlık alana atılan molozlar, bölgede devriye gezen jandarma ekiplerini harekete geçirdi. Ormana moloz dökenleri tesbit etmek için çuvallar içerisindeki molozların arasında kanıt arayan jandarma ekipleri, buldukları röntgen filmi, ilaç reçetesi, sağlık raporları ve faturalardan şüphelinin kimliğini belirledi. 

 

Bu kişi hakkında, yasal işlem yapılacağını  belirten yetkililer şöyle dedi:

 

“Bursa’da tam 18 hafriyat döküm alanı var. İnsanlar 55 lira ödememek için hafriyatlarını buraya götürmeyip doğaya döküyorlar. Bu da doğaya zarar veriyor. Biz, molozların  arasındaki belgelerden döken kişiyi belirledik. Yapılacak soruşturma sonunda döken kişi ise 42 bin, firma ise 126 bin lira para cezasına çarptırılacak.”  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X