Jurassic Park 4 ile Hızlı ve Öfkeli 7’nin ortak özelliği

Hollywood sinemasının gözde silahı tamamen Türk yapımı UTAS-15 isimli tüfek oldu.

Jurassic Park 4 ile Hızlı ve Öfkeli 7’nin ortak özelliği

En iyi 10 kompakt av tüfeği arasında yer alan ve ilginç tasarımıyla göze çarpan tüfek Amerikan sinemasının da ilgisini çekti. Antalya’daki şirketin tüfekleri ABD’de polis ve FBI tarafından da kullanılmaya başlanırken filmlerde de tercih edilir oldu. 

UTAS isimli Türk şirketinin UTAS-15 ismiyle ürettiği tüfekler önce “Hızlı ve Öfkeli 7″de daha sonra da serinin son filmi “Jurassic Park 4-Jurassic World” filminde oyuncuların elinde yer aldı. “Jurassic Park 4” filminde dev dinazorlara karşı kullanılan tüfek “Hızlı ve Öfkeli 7” filminde de başrol oyuncusu Vin Diesel ile Kurt Russel’ın elinde görülüyor. 

Utas şirketi, Smith & Wesson’ın talebi üzerine taktik amaçlı, fişek kapasitesi yüksek ancak hali hazırda piyasada bulunan tüfeklere oranla daha kompakt bir pompalı tüfek üretimi için kolları sıvadı ve bu taleplerden yola çıkarak UTS-15’i geliştirdi. 2008-2009 yıllarında yaşanan ekonomik kriz sebebiyle Smith & Wesson’ın bu projeden çekilmesine rağmen projeye devam kararı alan Utaş 2011 yılı sonunda pompalı 14+1 fişek kapasiteli UTS-15’i piyasaya çıkardı. Piyasada benzeri olmayan tüfek Amerika ve dünyanın pek çok farklı ülkesinde meraklıları arasında ses getirdi. Bu yoğun ilginin üzerine yabancı film ve dizi yapımcıları da Amerika’da bulunan Utaş ofisi ile irtibata geçerek tüfeği projelerinde kullanmak istediler.

UTS-15 Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Lübnan, Kazakistan, Ukrayna, Rusya, Şili, Filipinler, Tayland, Fransa, UAE, Malezya, Bangladeş, Yeni Zelanda, Ürdün gibi ülkelere satılıyor. UTAS-15 piyasaya çıktığı günden beri toplam 20.000 adet satıldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X