Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 92. yıldönümü Mudanya ve Gemlik’te düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı

ÖMER BİLİK

Mudanya’daki program, İskele Meydanı Atatürk Anıtı’na Liman Başkanı Veysel Yaşar tarafından çelenk konulmasıyla başladı. Yaşar buradaki törende günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı.

Tören Mudanya Belediyesi dolgu alanında sürdü. Törene MHP Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoğlu, Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve vatandaşlar katıldı.

Protokol üyeleri Sahil Güvenlik botundan Deniz Şehitleri anısına denize çelenk bıraktı. Daha sonra yüzme yarışları ve yağlı direkten bayrak kapma yarışı yapıldı.

Direkten bayrağı Ferdi Tabak kaptı ve altınla ödüllendirildi. Onlarca tekne Türk bayraklarıyla törenleri izlerken, Sahil Güvenlik botu bir gösteri sundu ve yüzme yarışlarında dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. 

GEMLİK’TEKİ TÖRENLER…

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 92. yıldönümü Gemlik’te de törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan törenler, Gemlik Liman Başkanı Asım Sulu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Törenlere, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Gemlik Kaymakam Vekili Dr. Yalçın Yılmaz, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli, İlçe Liman Başkanı Asım Sulu, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kutlamalar, şehitler anısına denize çelenk bırakılmasıyla sürdü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X