Kaçak yapı temeldeyken yıkılacak

Bursa’nın kronik meselesi olan kaçak yapılaşma ile ilgili Kestel Belediyesi önemli bir adım attı. Belediye meclisinde oy birliği ile kabul edilen kararla, kaçak yapılara henüz temel aşamasında müdahale edilecek.

Kaçak yapı temeldeyken yıkılacak

Olağan üstü toplanan mecliste kaçak yapıyla ilgili önemli bir karara imza attıklarını söyleyen Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, “Ruhsatlandırılması mümkün olmayan yapıların süratle yıkımı gerçekleşecek. Yapı kayıt belgeleriyle alakalı 31.12.2017 tarihinde biten imar barışı süreci var. Bu sürecin neticesinde vatandaşlarımız bulunduğu bölgelerde, gerek su, gerek elektrik, gerekse doğalgaz ile alakalı kendilerinden numarataj ve adres tespiti isteniyor. Bu noktada biz uydu görüntülerini değerlendirmek suretiyle o tarihte yapının var olup olmadığına bakıyoruz. Eğer o yapı o tarihte var ise, yapı kayıt belgesinin geçerliliğini teyit ediyoruz. Neticesinde numaratajını yapmak suretiyle kanunun kendilerine tanımış olduğu hakları onlara veriyoruz. Aksine bu tarihte uydu görüntülerinde olmayan yapı kayıt belgeleri için iptali için çevre şehircilik il müdürlüğüne yazı yazmak suretiyle bu belgenin geçersiz olduğunu ortaya koyuyoruz. Dolayısıyla herhangi bir abonelik alımı da söz konusu olmuyor” diye konuştu. 

Başkan Tanır, Kestel’in en az kaçak yapıya sahip ilçe olduğunu da sözlerine ekleyerek,’Bizim merkezde kaçak yapı yok. Ancak kırsal mahallelerde bununla karşılaşıyoruz. Gönül istiyor ki Bursa’da, hatta Türkiy’de kaçak yapı sıfıra insin, vatandaşlarımız kaçak yapıya tevessül etmesinler” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X