Kaçak yapı yapan yandı 

Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde kabul edilen kaçak yapıyla mücadeleye ilişkin  karara göre; bundan sonra kaçak yapılar 3 gün içerisinde yıkılacak, bu yapılara destek veren tüm kişi ve firmalara ceza yağacak.

Kaçak yapı yapan yandı 

DERYA DEMİR PINAR

Büyükşehir Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda kaçak yapıyla mücadeleye ilişkin karar oy birliğiyle kabul edildi. Planlı, deprem dayanıklılığına sahip, altyapı hizmetlerinden etkin yararlanan, gelecek nesillere sağlıklı bir biçimde taşınacak yapılaşmanın sağlanması amacıyla kabul edilen raporda bulunan 18 madde ile Bursa genelinde kaçak yapıyla etkin bir mücadele yürütülmesi hedefleniyor. Kabul edilen raporla bundan sonra planlı veya plansız alanda yapılmasına bakılmaksızın, yapı ruhsatı düzenlenmesi mümkün olmayan alanlarda yapılan kaçak yapılar en geç 3 iş günü içinde yıkılacak.

İHBAR HATTI VE VERİ TABANI…

Kaçak yapıyla etkin mücadele için raporda yer alan bir maddeye göre ise; kaçak yapılara müdahale saha tespitleri, iş makinesi temini ve kolluk kuvveti desteği ile gerçekleştirilecek. Kurulacak ihbar hattıyla; ruhsatsız, kaçak yapılar bu hatta şikayet edilebilecek. İşlemlerin daha hızlı yürüyebilmesi adına tüm belediye, kurum ve kuruluşlar ile ‘ruhsatsız/kaçak yapı veri tabanı’ oluşturulacak. Hızlı tespit, müdahale ve etkin sonuç alabilme adına ise drone ile hava denetimleri yapılacak. Bu kapsamda; zabıtaların da emir ve yasaklarını düzenleyen yönetmeliklerde revizyon yapılacak. Kaçak yapıldığı tespit edilen yapılarda; su, doğalgaz, elektrik, TELEKOM gibi hizmetler 3 iş günü içerisinde sonlandırılacak ve altyapı hizmeti sağlayan kuruluşlara idari ve adli işlemler başlatılacak. 

BETON DÖKEN FİRMALARA SERT YAPTIRIMLAR…

Ruhsatı belgelenmeyen inşaatlara beton döken tüm firmaların çalışma ruhsatı 6 ay süreyle durdurulacak, 3 kez tekrarlanması durumunda ise tamamen iptal edilecek. Kaçak yapıya müteahhitlik yapan kişilerin belgesi de 3 iş günü içerisinde iptal edilecek. Mühendislik hizmeti veren mimar ve mühendisler de meslek odasına bildirilerek ihtar ve yaptırımlar uygulanacak. 

“MÜCADELEDE ÇOK KARARLIYIZ”

Konuyla ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bursa’nın önemli sıkıntılarından bir tanesi kaçak yapılaşma. Bununla ilgili mücadelede çok kararlıyız. Mücadele ile ilgili odak gruplarıyla bir araya geldik. 17 ilçemizi kapsayacak bir şekilde kararlı duruş sergilersek Bursa için bu tehditten kurtulmuş olacağız” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X