Kadastro işi için gitti, muhtar olduğunu öğrendi

İznik ilçesinin Bayındır köyünde 31 Mart seçimlerinde muhtarlık seçimini kazanan Halil Tuncer’in muhtarlığı kısa sürdü.  Tuncer’in hapis cezası aldığı ortaya çıkınca muhtarlığı düşürülürdü. Bu yüzden, ona en yakın oy alan Lütfü Erol yeni muhtar oldu.

Kadastro işi için gitti, muhtar olduğunu öğrendi

Bursa’nın İznik ilçesinin Bayındır köyünde Lütfü Erol ve Halil Tuncer ile birlikte 5 muhtar adayı yarıştı. Adaylardan biri de Halil Tuncer”in kuzeni Kadir Tuncer’di. Muhtar olan ve mazbatasını alarak göreve başlayan Halil Tuncer hakkında amcasının oğlu Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

Gerekçe olarak da, Halil Tuncer ve azası Nazif Türedi’nin Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’nın 1993/178 esas ve 1996/40 sayılı dosyasında yapılan yargılamada, “av tüfeği ile jandarma memurlarına ve onlara yardım edenlere görevlerini ifa sırasında toplu olarak silahla cebir kullanarak müsbet mukavemette bulunmak” suçundan hüküm giymeleri gösterildi. 

İl Seçim Kurulu’ndan karar

İtirazı değerlendiren Bursa il Seçim Kurulu, “İtiraza konu Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’nın 1993/178 esas ve 1996/40 karar sayılı îlâmında mahkumiyetlerine karar verilen seçilen muhtar adayı Halil Tuncer ile seçilen aza Nazif Türedi’nin haklarında ayrı ayrı 3 yıl 4 ay ağır hapis cezası bulunduğu, cezaların ayrı ayrı infaz edilmiş olduğu, adı geçenlerin memnû hakların iadesi kararının mevcut olmadığı, bu sebeple seçilme yetkilerinin olmadığına” karar verdi.

Mührü teslim etti

Bayındır köyünde 1 ay muhtarlık yapan Halil Tuncer’in dün kaymakamlığa giderek mührü teslim ettiği öğrenildi. 

Mazbatasını aldı 

Bugün adliyeye gelen Lütfü Erol, İlçe Seçim Kurulu’ndan muhtarlık mazbatasını teslim aldı.

“Mahkemede öğrendim”

Adliye çıkışında konuşan Erol, “Köyle ilgili kadastro meselesi vardı. Muhtarlığım bitmesine rağmen o dava ile hala ilgileniyordum. O esnada mahkemede bana muhtarlığı kazandığım tebliğ edildi. Mazbatamızı aldık, görevimize başlıyoruz. Hizmetlere kaldığı yerden devam edeceğim” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X