KADEM’den farkındalık oluşturan çalıştay

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Bursa İl Temsilciliği, çocuk istismarına karşı farkındalık oluşturmak ve istismarın önüne geçmek adına düzenlenen çalıştaya ev sahipliği yaptı.

KADEM’den farkındalık oluşturan çalıştay

Türkiye genelinde 7 bölgede düzenlenen çalıştayların Bursa ayağı Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlendi. 

KADEM Bursa İl Temsilcisi Hatice Akbaş Şahin’in ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayda, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş’in yanı sıra kamu kurum-kuruluşları ve STK’lardan katılan psikolog, pedagog, sosyal çalışmacı, şehir plancı, öğretmen, vaize, doktor, sağlık çalışanı, akademisyen gibi meslek uzmanlarından oluşan katılımcılarla yer aldı.

Çocuk istismarının sebep ve sonuçlarıyla masaya yatırıldı çalıştayda, toplumsal, hukuki, eğitimsel ve kurumsal yönler ele alınırken, istismarın önlenmesinde ailenin rolü üzerinde durularak toplumsal değerlere aile dahil tüm kurumlarda sahip çıkılması ve bunların çocuklara aktarılmasının önemine değinildi. 

Çalıştayda elde edilen önemli sonuçlar, 4-5 Mayıs 2018 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak çalıştayda KADEM Bursa İl Temsilciliği tarafından sunulacak. Bu sonuçlar da raporlaştırılarak KADEM Genel Merkezi tarafından ilgili bakanlıklara ulaştırılacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X